[ad_1]

Elk najaar kondigen de grootste smartphonefabrikanten hun nieuwe modellen aan. Van Apple en Samsung tot Huawei: hun vlaggenschepen worden in de komende maanden onthuld. Een voorproefje op de innovatieve toekomst van smartphones dus. We zetten vier toestellen om naar uit te kijken op een rijtje.

Nieuwe iPhones

Apple komt dit jaar naar verwachting met drie nieuwe iPhones. De huidige iPhone XS en iPhone XS Max krijgen een opvolger met een OLED-scherm. Ook komt de techgigant naar verluidt opnieuw met een instapmodel, een opvolger van de iPhone XR met een LCD-scherm. Gelekte informatie wijst op grote stappen op cameragebied. Apple werkt volgens insiders namelijk aan een groothoeklens, een derde sensor.

Het toestel maakt drie afbeeldingen en gebruikt kunstmatige intelligentie om foto’s automatisch te corrigeren. Bijvoorbeeld wanneer iemand per ongeluk buiten beeld valt. Ook wordt Face ID nog sneller, het systeem dat Apple gebruikt voor gezichtsherkenning. Hetzelfde geldt overigens voor de chip en het draadloos laden. Daarover gesproken: de nieuwe iPhones kunnen met hun achterkant draadloos de draadloze AirPods opladen. De onthulling vindt naar verwachting op 10 september plaats.

Google Pixel 4

In Nederland zijn ze helaas nog niet verkrijgbaar, maar Google maakt al enkele jaren indruk met zijn Pixel smartphones. Dit jaar is het tijd voor de vierde generatie. Je kunt de Pixel-serie zien als Google’s tegenhanger van de iPhone. Met deze toestellen geeft de zoekgigant tevens andere fabrikanten een voorproefje op de toekomstvisie van Android. Dat is het mobiele besturingssysteem van Google.

De Pixel 4 moet op gaan vallen door Motion Sense: een sensor die het mogelijk maakt om met handbewegingen acties uit te voeren. Denk aan het zwaaien met je hand van afstand om je wekker te snoozen, of een selfie te nemen met een simpele beweging van je vingers. Ook wijzen geruchten op een gezichtsherkenning-systeem dat Apple voorbij streeft. De Pixel 4 wordt ergens in oktober aangekondigd.

Google Pixel 4
Bron: Google Bron: Google

Huawei Mate 30 Pro

Ondanks Huawei’s problemen met Donald Trump brengt de Chinese techgigant nog dit jaar een ambitieus nieuw vlaggenschip uit. Dan hebben we het over de Huawei Mate 30 Pro. De Mate 30 krijgt naar verwachting vier camera’s, met twee 40-megapixel lenzen. Ook kun je rekenen op een periscopische zoom.

Verder heeft het toestel een groot 6.7-inch scherm, met dunne schermranden en en gezichtsherkenning. De grote vraag blijft echter hoe het met de software zit: Huawei mag voor nieuwe toestellen niet meer gebruik maken van Google’s diensten. Als consument heb je niks aan uitstekende hardware als de software beperkt is. Op 19 september gaat het toestel onthuld worden, dus dan krijgen we het antwoord op die vraag te horen.

TECH NOTES on Twitter

Mate 30 Official Poster #mate30 #Mate30Pro

Samsung Galaxy Fold

Technisch gezien is de Samsung Galaxy Fold al aangekondigd, begin dit jaar zelfs. De Fold is de eerste opvouwbare smartphone die wereldwijd verkrijgbaar zou zijn. Uiteindelijk besloot de Koreaanse fabrikant alsnog de lancering uit te stellen, nadat journalisten erachter kwamen dat het model erg kwetsbaar was. Samsung ging terug naar de tekentafel en komt naar verluidt ergens in de komende maanden met een nieuwe versie.

Een tablet die je tot een smartphone op kunt vouwen: het klinkt nog steeds te mooi om waar te zijn. Ondertussen zijn concurrenten als Huawei en Xiaomi ook bijna klaar om opvouwbare smartphones uit te brengen. Is een dergelijke vormfactor de toekomst, of hebben we het hier over een gimmick? We gaan het in de wintermaanden ontdekken.

Samsung Galaxy Fold
Bron: Samsung

 

 

Reageer op artikel:

4 innovatieve smartphones die nog dit jaar onthuld worden[ad_2]