[ad_1]

Google-Pixel-4-XLGoogle heeft de Pixel 4-smartphone uitgerust met een 90Hz-scherm, maar nu blijkt dat deze verversingssnelheid niet in alle applicaties ingeschakeld is. Uit een onderzoek in de AOSP-code blijkt dat sommige apps standaard zijn geblokkeerd.

Nadat OnePlus eerder al de OnePlus 7T Pro met 90Hz-scherm op de markt bracht heeft Google onlangs de Pixel 4 met eenzelfde scherm geïntroduceerd. Door een hogere verversingssnelheid komen beelden vloeiender over, wat vooral merkbaar is tijdens het scrollen en gamen. Nu blijkt echter dat de Pixel 4 (XL) de 90Hz-verversingssnelheid niet altijd gebruikt. Zo liet Google eerder al weten dat de OLED-schermen van de Pixel 4 (XL) flikkeren wanneer ze op lagere helderheid 90Hz vertonen. Daarom verlaagt Google de verversingssnelheid in deze situaties automatisch naar 60Hz.

Nu blijkt echter dat de smartphone de verversingssnelheid niet alleen bij lagere helderheid aanpast, maar dat dit ook standaard gebeurt bij verschillende apps. Zo gebruikt het scherm standaard een 60Hz-verversingssnelheid bij de apps Google Maps, Pokémon Go, Waze en WeChat. Volgens de website Android Police is er een goede reden waarom Google de verversingssnelheden in deze apps aanpast. Het verschil tussen 60- en 90Hz zou namelijk niet merkbaar zijn in deze apps, terwijl 90Hz wel meer energie verbruikt. Opmerkelijk is echter dat OnePlus zijn AMOLED-schermen vrijwel altijd op 90Hz laat draaien.

via [AW]

[ad_2]