[ad_1]

De afmetingen van de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zijn bekend. Op zich niet zo spannend maar we kunnen er wel een aantal dingen uit afleiden. Welke precies lees je hier.

Allereerst even de droge cijfers. De Google Pixel 4 krijgt afmetingen van 147,0 x 68,9 x 8,2 millimeter. Dat is iets dikker dan de Google Pixel 3. Beiden zijn waterdicht dus daar kan het niet aan liggen. Hopelijk heeft Google de extra ruimte nodig voor een dikkere batterij. Het is uitgesloten dat in de afmetingen van @onleaks de camera-bump wordt meegerekend, dan zou hij namelijk op 9,3 millimeter uitkomen.

Google Pixel 4 CAD

Dan de Google Pixel 4 XL. Die meet 160,4 x 75,2 x 8,2 millimeter. Ook dat is dikker dan de huidige Pixel 3 XL dus ook hier de hoop op een dikkere batterij. De nieuwe XL lijkt bovendien wat langer en smaller te worden. Daarmee vermoeden we dat de schermverhouding van 18,5:9 op de schop gaat. Sowieso krijgt de nieuwe Pixel 4 XL een ander scherm, mogelijk zonder notch. Vergeet die hap uit de Pixel 3 XL, in de huidige geruchten krijgt z’n opvolger weer gewoon een balk boven het scherm voor de selfiecamera en sensoren.

Nieuwe schermen

Nu we de afmetingen binnen lijken te hebben kunnen we uitrekenen hoe groot beide schermen worden. Die van de Pixel 4 komt dan uit tussen de 5,6 en 5,8 inch. Groter dus dan de 5,5 inch van de Pixel 3. Of het schermformaat van de Pixel 4 XL er ook op vooruit gaat is afwachten. De schatting schommelt tussen de 6,2 en 6,4 inch tegenover 6,3 inch nu.

Google verraste onlangs vriend en vijand door zelf een plaatje van beide toestellen online te zetten. Doorgaans doen bedrijven geen uitspraken over nog niet officiële producten. Hierdoor weten we al dat beide Pixels achterop een vierkante cameramodule krijgen met daarin meerdere lenzen. Waarvoor die voor gebruikt worden is nog even afwachten. Ergens in het najaar wordt een aankondiging verwacht.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 4 verkrijgbaar is
Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 4 XL verkrijgbaar is

Foto: Ben Geskin[ad_2]