[ad_1]

Nieuwere Google Pixel-telefoons zoals de Pixel 5 zullen genieten van de Android 12-update.

Juan Garzon / CNET

Android 12, de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem van Google, komt aardig in de buurt. Daarbij komt een van De grootste revisie die Android in jaren heeft gezien. Google verwacht zelfs dat de software de snelste, soepelste en meest flitsende versie tot nu toe is.

Dus wanneer kun je officieel de goede Android 12 in handen krijgen? Op dit moment bevindt het zich in de late stadia van bèta-ontwikkeling. Hoewel Google geen officiële releasedatum heeft aangekondigd, verwachten we dat Android 12 in augustus of september wordt uitgebracht, afhankelijk van de releasetijden van eerdere versies.

De grote vraag is of je telefoon de enorme update ook daadwerkelijk krijgt. Bij de lancering zullen slechts enkele geselecteerde modellen dit doen. Om op een later tijdstip in aanmerking te komen voor een upgrade, moet elke telefoon aan hardwarevereisten voldoen. Dus als je graag wilt genieten van Android 12 op je telefoon, ben je hier aan het juiste adres. Hier is alles wat we weten over hoe dit waarschijnlijk is gebeurd.


Speel nu:
Kijk dit:

Google I/O lanceerde Android 12, “Project Starline” en…

1:24

prestatievermogen

Om het maximale uit Android 12 te halen, moet het toestel volgens Google kwalificeren als “prestatieklasse. Met name voor Android 12 heeft een telefoon een minimale kwalificatie van “Prestatieklasse 12” nodig. Volgens Google definieert de prestatieklasse “een reeks apparaatmogelijkheden die de basisvereisten van Android overtreffen.” “

Prestatieklasse 12 sluit echter niet noodzakelijk “prestatieklasse 11”-apparaten met Android 12 uit. Eigenaren van Android-telefoons van prestatieklasse 11 kunnen in theorie Android 12 installeren: ze zullen niet alle beschikbare toeters en bellen van het besturingssysteem zien. Google heeft ook gezegd dat het de vereisten voor Performance Class 11 zal publiceren wanneer het Android 12 uitbrengt.

Google Pixel 3 en latere telefoons krijgen Android 12 bij de lancering.

Angela Lang / CNET

Google zet de pixels op de eerste plaats

Misschien wel het grootste voordeel van het kopen van een Google Pixel-telefoon is de belofte van tijdige updates. Google heeft toegezegd Zorg voor drie jaar Android OS-updates per Pixel-telefoon. Het horloge begint te tikken vanaf het moment dat elk apparaat in de Google Store te koop wordt aangeboden.

Dit betekent dat de Pixel 3 en Pixel 3 XL, die in 2018 werden onthuld, de oudste Pixel-telefoons zijn die Android 12 kunnen krijgen. Alle nieuwere Google-apparaten komen ook in aanmerking, waaronder de Pixel 3a, Pixel 3a XL, Pixel 4 en Pixel 4XL en Pixel 4a. (5G) en Pixel 5.

Het vlaggenschip Samsung Galaxy S21 zal zeker de laatste Android 12-update krijgen.

Sarah Teo / CNET

Samsung telefoons

Android 12-releasedetails op Samsung-telefoons zijn niet duidelijk. Android 11 vond in december zijn weg naar Samsung-telefoons als onderdeel van UI 3-update. Samsung-producten die momenteel UI 3 kunnen gebruiken, zijn de Galaxy S21-lijn, Galaxy S20-lijn, Galaxy Note 20-lijn, Z Fold2, Z Flip, Note10-serie, Fold en S10-serie.

Als we deze timing en dit precedent als richtlijn gebruiken, kunnen we eerlijk zeggen dat we UI 4 (samen met Android 12) in december 2021 op dezelfde premium Galaxy- en Note-telefoons kunnen verwachten.

Andere high-end telefoons zoals OnePlus 9 Pro zullen waarschijnlijk ook worden geüpdatet naar Android 12.

Andrew Howell/CNET

Andere high-end telefoons

gelijkwaardig aan Android 12 bètaversie, verwacht een Een groot aantal krachtige telefoons Om naast Samsung ook Android 12-updates te ontvangen. Volgens GetDroidTips bevat de voorlopige lijst apparaten van LG, Motorola, Nokia, OnePlus, Oppo, Realme, Xiaomi, Vivo, Sony en Asus.

Android 12-bètasoftware is beschikbaar voor een reeks premium telefoons zoals OnePlus 9, OnePlus 9 Pro, Asus Zenfone 8, Oppo Find X3 Pro en TCL 20 Pro 5G – om er maar een paar te noemen.

[ad_2]