[ad_1]

Het is weer tijd voor nieuwe Google Pixel-telefoons en we hebben de Pixel 4 XL uitgebreid getest. De smartphone is goed, maar niet geweldig. Waarom dat zo is, zie je in onze nieuwste video.

Bekijk de Google Pixel 4 XL videoreview

Vorige maand werden tijdens het Made by Google 2019-event de Pixel 4 en Pixel 4 XL aangekondigd. Dat was zeker geen verrassing, want vrijwel alles over de smartphones was op voorhand gelekt. Google deelde zelfs maanden voor de aankondiging officiële afbeeldingen en informatie over de telefoons, waarschijnlijk als poging om de lekken voor te zijn.

Android Planet heeft de grotere (en duurdere) Pixel 4 XL bemachtigd en na een uitgebreide testperiode hebben we gemengde gevoelens over het toestel. Aan de ene kant is de camera enorm goed, zijn de prestaties dik in orde en de software snel en vloeiend. Aan de andere kant zijn er een heleboel kleine (en grote) minpunten die ervoor zorgen dat we de telefoon niet blind kunnen aanraden.

In onze videoreview praten we je in een aantal minuten helemaal bij over de Pixel 4 XL. Vergeet je natuurlijk niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste ziet. Iedere week delen we nieuwe reviews, tips en koopadvies over de populairste Android-smartphones.

Lees de geschreven review

Meer weten? Check dan de uitgebreide, geschreven review van de Google Pixel 4 XL. De smartphone is officieel niet in Nederland te koop, maar kun je alsnog makkelijk hier in huis halen. Check de beste Pixel 4 XL-prijzen in onze vergelijker.

Als je een lijstje zou maken met alle zaken die je op de Pixel 4 XL kunt aanmerken, dan ben je best eventjes bezig. De smartphone ziet er door de dikke rand aan de bovenkant gek uit, het 90Hz-display werkt niet altijd en is niet helder genoeg. De hardware is niet bijzonder, de accuduur is matig, het opladen gaat niet zo snel als sommige concurrenten en de camera is door het gebrek aan een groothoeklens minder veelzijdig dan andere high-end toestellen. Dat maakt het wat moeilijk om de telefoon aan te raden, zeker omdat ‘ie behoorlijk duur is.

Toch is de Google Pixel 4 XL zeker geen slechte smartphone, want er zijn ook genoeg pluspunten. De camerakwaliteit is uitstekend, de prestaties zijn goed en door het vloeiende 90Hz-scherm draait Android 10 als een zonnetje. Verder is het fijn dat je updates meteen krijgt, de gezichtsherkenning erg goed is en Motion Sense is een toffe vernieuwing. De Pixel 4 XL is Googles beste smartphone tot nu toe, maar door zijn minpunten niet de beste koop.

Lees het laatste nieuws over Google

[ad_2]