[ad_1]

Telefoons in het segment 400 tot 600 euro combineren vaak premium-functies met wat nadelen die je bij de echt dure telefoons niet hebt. Bij de Pixel 3a van Google is dat niet anders, maar de verdeling van plus- en minpunten is wel erg goed. Dat komt vooral door de camera: de Pixel 3a en 3a XL hebben dezelfde extreem goede camera die ook in de meer dan dubbel zo dure Pixel 3 zit. Hij maakt goede foto’s in alle categorieën en onder alle omstandigheden: uitstekende foto’s in het donker, mooie HDR, overtuigende scherptediepte en zelfs loeischerpe macro-foto’s. Veel telefoons van boven de 800 euro komen niet eens in de buurt van deze camera, laat staan toestellen in hetzelfde segment.

Ander pluspunt: een fraai 1080p-oledscherm, 5,6 inch bij de Pixel 3a, 6 inch bij de 3a XL. Niet de 1440p van de gewone Pixel 3, maar zeker scherp genoeg en dankzij oled kleur- en contrastrijk. De Qualcomm Snapdragon 670 waar de 3a’s op draaien is ook niet de snelste, maar zeker omdat de telefoons op stock Android draaien merk je eigenlijk nergens een vertraging. En je krijgt gegarandeerd drie jaar lang de nieuwste Android-versie, ook erg fijn. De accu’s van 3000 mAh in de 3a en 3700 mAh in de 3a XL zijn ruim afdoende voor een hele dag gebruik, en de toestellen hebben een inmiddels zeldzame mini-jack voor je koptelefoon.

Waar ‘lever je op in’ bij deze Pixel 3a? Het scherm is niet randloos, de behuizing is niet van aluminium of glas maar van plastic, hij heeft geen draadloos opladen en is niet waterdicht. En de vingerafdrukscanner zit niet onder het scherm maar achterop, al is hij wel sneller dan veel van die in-screen-scanners dus dat rekenen we nauwelijks als nadeel. Wel jammer: de Pixel 3a is er alleen met 64 GB opslag en dat is niet uitbreidbaar. Google zet duidelijk in op cloudopslag, waar je na het bereiken van een limiet voor betaalt.

Aandachtspunt: de Pixel 3a en 3a XL worden door Google niet officieel in Nederland verkocht. Bestellen kan in Duitsland, maar dan heb je een Duits adres nodig. Daar kost de Pixel 3a 399 euro en de 3a XL 479 euro. Koop je via een Nederlandse tussenhandelaar zoals Belsimpel betaal je 80 euro meer.

Kijk bij Bright Stuff voor meer producten die wij aanraden.

[ad_2]