[ad_1]

Meestal scoort de camera van de Google Pixel-telefoon heel goed in de test van DxOMark, maar dit keer komt de Pixel 4-camera niet als beste uit de bus. DxOMark is een organisatie die camerakwaliteit test op onder andere moderne of high-end smartphones.

Ondanks het feit dat de Google Pixel 3 een enkele lens op de achterkant heeft zitten, terwijl de concurrentie steeds vaker twee, drie of zelfs vier camerasensoren in de module plaatst, weet de kwaliteit van de Pixel-camera te overtuigen. Dat blijkt uit tests van DxOMark, een organisatie die kijkt naar de kwaliteit van camera’s, op onder meer moderne smartphones.

Camera op de Google Pixel 4

Die organisatie heeft nu de camera van de Google Pixel 4 onder handen genomen en komt dit keer niet tot dezelfde conclusie. Hoewel het toestel nog wel in de top tien staat, zijn er toch wat kanttekeningen. Op het gebied van belichting, kleurweergave en de snelheid van de autofocus scoort het toestel nog steeds meer dan prima. Ook de Night Sight-modus mag nog steeds rekenen op lof. Daarmee kun je goede foto’s maken in het donker of in omgevingen waar weinig licht is.

Het verschil tussen de Google Pixel 4 en de andere Pixel-toestellen is dat er dit keer een tweede lens aanwezig is. Dat is een telelens van zestien megapixel, die twee keer optisch kan inzoomen. Hoewel dat misschien weinig klinkt, lijkt de Pixel 4 het ook dit gebied beter te doen dan bijvoorbeeld Huawei met de cameramodule op de Huawei P30 Pro. Waar de Pixel 4 tekort schiet, is op het gebied van hardware. Zo is er geen groothoeklens of dieptesensor en moet de smartphone het ook stellen zonder een time of flight-sensor, waarmee diepte opgemeten kan worden.

Google Pixel 4 schiet tekort

En hoewel Google in het verleden goed scoorde met het digitale bokeh-effect, is duidelijk dat juist dat dit jaar wat minder goed uitgewerkt is. Bovendien is het zo dat de telefoon niet in staat is video’s in 4k en in 60 frames per seconde op te nemen, in tegenstelling tot de concurrentie. Wel kun je video’s opnemen in 4k in 30 frames per seconde, of natuurlijk in 1080p. Al met al is DxOMark wel tevreden over de camera, maar is het ook duidelijk dat die inmiddels tekort schiet in het aanbieden van een brede fotografie-ervaring.

DxOMark

Reageer op artikel:

Camera Google Pixel 4 komt dit keer niet als beste uit de bus[ad_2]