[ad_1]

In de laatste tien jaar werden smartphones bij iedere upgrade groter van formaat. Ze groeien sneller dan schimmel op een oude boterham. Niet iedereen is blij met deze trend. Gelukkig voor Android-gebruikers zijn er anno 2020 nog steeds een aantal compacte Android smartphones te vinden.

Een compacte smartphone heeft een aantal voordelen. Zo zijn ze een stuk handzamer en makkelijker in een broekzak, jaszak of tas mee te nemen. Zoek je zo’n compacte Android smartphone? Check dan hieronder zes goede opties van dit moment.

Samsung Galaxy S10e

De Samsung Galaxy S10e is een compacte Android smartphone die prima in je broekzak of jaszak past. Dit betekent niet dat hij ook inlevert op andere specificaties. Zo kun je de smartphone draadloos opladen, heeft hij een headphone jack, en de nieuwste Samsung software. Met het 5,8-inch beeldscherm is dit niet een heel compacte smartphone, maar is het wel een van de kleinste high-end smartphones die je kunt krijgen op dit moment. Lees hier meer over de Samsung Galaxy S10e.

Samsung Galaxy S10e preview design
Samsung Galaxy S10e (Afbeelding: WANT / Dominick Vietor)

Samsung Galaxy A10e

Samsung maakt niet alleen high-end smartphones. De nieuwste meest uitgebreide modellen krijgen vaak de meeste aandacht, maar Samsung heeft ook een aantal goedkopere nieuwe smartphones. Zo ook deze compacte Samsung Galaxy A10e. Net als het bovenstaande model heeft deze smartphone een beeldscherm van 5,8-inch. De smartphone gebruikt Android 9 Die software en heeft 32 GB opslagruimte.

Goedkope en compacte android smartphone: Google Pixel 3a

Een voordeel van veel compacte smartphones is dat niet alleen het formaat van de smartphone zelf, maar ook de prijs kleiner is. Dat geldt ook voor deze Pixel smartphone. In deze compacte Android smartphone zit alle software die je van Google’s Pixel smartphones gewend bent, maar is kleiner en heeft een kleinere prijs. Deze smartphone heeft misschien wel de beste prijs-kwaliteit verhouding van alle toestellen uit dit rijtje.

Google Pixel 3A compacte Android smartphone
De Google Pixel 3A (Afbeelding: Google)

Nokia 7.1

Nokia’s 7.2 is nieuwer dan de 7.1 maar ook groter. Wie een compacte Android smartphone wilt heeft aan de 7.2 een goede. Deze smartphone heeft een Snapdragon 636 processor en een 5.8-inch beeldscherm. Hij draait op Android One wat betekent dat je updates kunt blijven uitvoeren op deze smartphone, zelfs wanneer de smartphone ouder wordt.

Google Pixel 4

Google heeft naast de Pixel 3a een soortgelijke compacte smartphone in de collectie: de Pixel 4. Dit lijkt vrijwel dezelfde smartphone, maar is het niet. De Pixel 4 heeft dezelfde specificaties, camera’s en speakers als zijn grotere broertje, maar heeft een kleiner display. Dit gaat echter niet ten koste van de kwaliteit. Al horen we links en rechts wel wat klachten over de batterijduur van dit toestel.

Google Pixel 4 koopwijzer compacte Android smartphone
De Google Pixel 4 (Afbeelding: Google, via computerworld)

Compacte Android smartphone: Nokia 5.1 Plus

Deze compacte Android smartphone van Nokia is een degelijke smartphone voor zijn prijs. Dankzij het 5.8-inch beeldscherm past hij makkelijk in je zak. De Nokia 5.1 Plus is een vrij basic toestel, maar voor deze prijs kun je ook niet veel anders verwachten

Reageer op artikel:

Compacte Android smartphones die anno 2020 nog in je broekzak passen

[ad_2]