[ad_1]

Wat zijn de Google Pixel Buds 2?

Google’s Pixel Buds 2 hebben handsfree toegang tot de Google Assistent en geluidsisolatie. Ze komen volgend voorjaar beschikbaar voor een prijs van $179. Google kondigde de oortjes aan op het Made by Google-evenement in New York, waar ook de Pixel 4 en 4 XL werden aangekondigd. Daarnaast onthulde Google een Pixelbook Go-laptop. Er is ook een releasedatum voor de gamedienst Google Stadia bekendgemaakt, maar dat bleek uiteindelijk mooier dan gedacht: het is alleen beschikbaar voor een kleine groep mensen die de Founder’s Edition heeft gekocht. Google maakte eerder ook Pixel Buds, maar die zien er anders uit. Deze nieuw versie heeft geluidsisolatie met siliconen oortips en vinnen, die ervoor zorgen dat de oortjes steviger in je oor zitten. Ze sluiten ook omgevingsgeluid buiten.

Met een dergelijk design kun je betere audiokwaliteit verwachten, vooral als het om de bas gaat. Qua draagcomfort is het wel iets anders dan een ‘open’ oortje zoals de AirPods, die losjes in je oor hangen. Het afsluiten van je oorkanaal zorgt ervoor dat je de nuances van de muziek beter hoort, sommige mensen klagen ook dat ze daardoor lichaamsgeluiden beter horen, zoals het kauwen op een boterham. Ben je van plan te gaan sporten, dan kan een oortje met siliconen tip juist handiger zijn omdat het minder snel uit je oor valt. Google heeft nog niets gezegd over waterbestendigheid.

Google Pixel Buds 2 met oplaadcase

De Pixel Buds zijn voorzien van een chip, net als de AirPods. Designer Isabelle Olsen beschreef ze dan ook als “zwevende computers in je oor”. Je hebt handsfree toegang tot de Google Assistent door “Hey Google” te zeggen. Het is dus niet nodig om op een knop te drukken, maar dat hoeft bij de AirPods tegenwoordig ook niet meer. De Buds hebben sensoren om omgevingsgeluid te registreren en het vervolgens worden audiovolume en microfoon-instellingen daarop aangepast. De Buds zijn voorzien van zogenaamde beamforming microfoons en sensors, die kunnen detecteren waar je mond zit en weten wanneer je je kaak beweegt. Zo weten de oortjes of je aan het praten bent en mogelijk een spraakcommando geeft.

Google Pixel Buds 2 vs AirPods 2

De batterijduur is 5 uur voor de oortjes zelf, vergelijkbaar met de AirPods. Het oplaaddoosje levert nog eens 19 uur extra. Er is nog niet bekend of je moet opladen via USB-C, maar dat lijkt wel het meest logisch. Over snelladen is nog niets gezegd. De Pixel Buds 2 hebben binnenshuis een bereik van “drie kamers”, belooft Google. Buitenshuis is het bereik “ter grootte van een voetbalveld”.

Je zult nog wel vrij lang op de oortjes moeten wachten. Ze komen pas volgend jaar en alleen voor de VS is een aankondiging gedaan. Prijzen en releasedata voor andere landen zijn nog niet bekendgemaakt. Dat werpt meteen drempels op om van de Pixel Buds 2 een succes te maken. Met de huidige populariteit van de AirPods moet je wel echt Google-fan zijn om ze te bemachtigen.

Pixel Buds vs. AirPods: de verschillen

Hierboven hebben we in grote lijnen de eigenschappen van de Google Pixel Buds 2 geschetst. Als het om draadloze oortjes gaat kun je echter niet om de Apple AirPods heen.

Prijs
De Pixel Buds gaan $179 kosten in de VS en dat zit precies tussen de uitvoeringen van de AirPods in. Het normale model kost $159 en het draadloos oplaadbare model $199 in de VS. Voor Europa zal de prijs van de Pixel Buds 2 er ongetwijfeld ook tussenin liggen. Voor die prijs krijg je (waarschijnlijk) wel een iets betere audiokwaliteit vanwege het afgesloten design.

De winnaar: AirPods 2

Design
Dit is een lastige vraag, aangezien smaak een persoonlijke kwestie is. De oplaadcase is wat boller en minder strak ontworpen en de oortjes zelf zien er ook wat speelser uit. Vooral als je voor een van de geinige kleurtjes kiest. Je kunt bij Google kiezen uit 4 kleuren: zwart, wit, koraal en mintgroen. Je steekt de oortjes op dezelfde manier in het doosje als de AirPods, maar moet daarbij wel rekening ermee houden dat ze een iets ander design hebben.

Pixel Buds vs AirPods

Bij Google krijg je twee grote gekleurde knoppen in je oor. Er zit een rubberen oorhaakje aan en je hebt te maken met eartips die je in je gehoorgang moet steken. De oortjes sluiten je oor niet helemaal af, maar beschikken over een spatial vent. Dit is een uitsparing waardoor er nog omgevingsgeluid binnen kan komen. Er zit geen ruisonderdrukking in.

De AirPods zien er qua design wat simpeler uit en vallen juist op door de witte stokjes die uit je oor steken. Sommige mensen vinden dat gemakkelijk, omdat je ze daarmee gemakkelijk kunt vastpakken, terwijl anderen het nog steeds niet mooi vinden. Kies wat jij qua uiterlijk en draaggemak het beste bij je vindt passen!

De winnaar: geen

Functies
De AirPods beschikken niet over noise-cancellation, sensoren voor vitale gezondheidsfuncties en andere extra’s. De Pixel Buds ook niet, maar ze bieden wel wat meer, zoals een groter Bluetooth-bereik, automatisch aanpassen van het volume en gericht luisteren als je je kaak beweegt. Beide oortjes werken met een digitale assistent: de Pixel Buds 2 met Google Assistent en de AirPods uiteraard met Siri. Je kunt bijvoorbeeld telefoongesprekken starten, een bericht sturen en herinneringen dicteren. Bij Google kun je ook nog gebruik maken van Google Translate.

De AirPods bieden daarentegen enkele andere handige functies, zoals het automatisch koppelen op basis van je Apple ID, automatisch pauzeren als je ze uit je oor haalt en meer. Ook is draadloos bedienen met Hé Siri sinds een tijdje mogelijk. Heb je er het geld voor over, dan kun je de versie met draadloos opladen aanschaffen.

De winnaar: geen

Batterijduur
De batterijduur is belangrijk voor draadloze oortjes en bij deze twee rivalen is dat gelijk: 5 uur muziek luisteren. Met de oplaadcase kun je bij de AirPods én de Pixel Buds in totaal 24 uur luisteren. Je kunt ze dus bijna vijf keer opnieuw opladen.

De winnaar: geen

Gebruiksgemak
Bij de AirPods gaat het om gebruiksgemak: houd ze in de buurt van je iPhone en je kunt meteen koppelen. Daarvoor zul je wel een iPhone moeten hebben, want in combinatie met een Android-toestel zul je ze als normale Bluetooth-oortjes moeten verbinden en dat vergt net een stap extra.

Dat gebruiksgemak is andere fabrikanten ook opgevallen en ze hebben daarom geprobeerd om iets soortgelijks te bieden. Bij de Pixel Buds 2 kun je dan ook dezelfde gemakkelijke koppeling verwachten, maar alleen in combinatie met Android-toestellen.

Heb je een iPhone (en we nemen aan dat dat het geval is als je iCulture leest), dan is er een duidelijke winnaar: je moet de AirPods hebben.

De winnaar: AirPods

Verkrijgbaarheid
De AirPods zijn bij talloze winkels in Nederland en België verkrijgbaar voor rond de 160 euro. Aanvankelijk was het nog lastig om ze te bemachtigen, maar veel winkels hebben ze nu gewoon op voorraad. De Pixel Buds 2 zijn een ander verhaal: ze zijn nog lang niet verkrijgbaar en er is nog niets bekend over de beschikbaarheid in Europa.

De winnaar: AirPods

Google Pixel Buds 2 kleuren

Conclusie Pixel Buds vs AirPods

Zoals je hierboven kunt zien, zijn de Pixel Buds 2 en de AirPods 2 aan elkaar gewaagd. Ze hebben veelal dezelfde eigenschappen en er is op punten zoals batterijduur eigenlijk geen verschil. Wel vinden we dat de AirPods op twee punten beter scoren, namelijk prijs en gebruiksgemak (voor iPhone-gebruikers althans).

Je bent wat ons betreft beter af met een setje AirPods, waar je niet op hoeft te wachten, die zich al bewezen hebben als publieksfavoriet en die bovendien goedkoper en makkelijker verkrijgbaar zijn dan de Pixel Buds. Wil je iets origineels in je oor en niet iets waar “iedereen al mee loopt”, dan zou je de moeite kunnen nemen en komend voorjaar de Pixel Buds uit de VS kunnen halen.

Hieronder kun je een samenvatting zien van de alle aankondigingen die Google heeft gedaan tijdens het Made by Google-event van 2019:[ad_2]