[ad_1]

Google kondigt 10 nieuwigheden aan voor zijn Pixel 4-telefoons en de oudere Pixel-modellen. Google verzamelt deze nieuwe functies Pixel onder de naam ‘feature drops’.

Pixel feature drops

Google komt met een cadeautje onder de kerstboom bij gebruikers van de Pixel 4, Pixel 4 XL en oudere Pixel-telefoons. Het kondigt Pixel feature drops aan, dat is een pakket aan nieuwe functies die exclusief voor de nieuwe en oude telefoons beschikbaar worden. In zijn allereerste Pixel feature drop pakt Google uit met 10 handige functies die we in dit artikel bespreken. 

1. Google Foto’s: maak van alles een portretfoto

Een van de sterkste eigenschappen van Google op het vlak van smartphonefotografie is de sterke beeldverwerking en handige softwaretrucs die het bedrijf onder de knie heeft. Andere smartphonefabrikanten, zoals Xiaomi, moeten het daarentegen eerder hebben van hardware, en dus een resem aan camerasensors.

Google kan binnenkort van elke foto een portretfoto maken, ook als je de functie niet hebt gebruikt bij het nemen van de foto. In een functie die uitrolt voor Google Foto’s op de Pixel 2-, Pixel 3- en Pixel 4-reeks gaat de app zelf herkennen wanneer een persoon is afgebeeld met behulp van kunstmatige intelligentie. Vervolgens kan je op de bewerkknop tikken en gaat de app de optie voorstellen om de achtergrond onscherp te maken, zoals bij de portretstand. Je kan daarbij ook de gewenste mate van onscherpte instellen. 

Gif's van de functies

Kan je dit gif’je niet zien? Probeer erop te klikken.

2. Google Telefoon: detecteert automatisch spamoproepen

Deze functie is enkel beschikbaar in de Verenigde Staten op de Pixel 4-reeks. Google rolde vorig jaar al zijn Call Screen-functie uit naar oudere Pixels, dat is een feature waarmee je bellers eerst met Google Assistent laat praten alvorens je een oproep accepteert. Call Screen laat de Google Assistent nu automatisch het werk doen alvorens je telefoon zijn belgeluid afspeelt.

Het slimme hulpje van Google gaat automatisch detecteren wanneer het om een ‘robocall’ gaat, dat is een volledig computergestuurd telefoontje. De Assistent gaat ontvangers om context vragen, en als het om een robocall gaat, wordt die automatisch afgewezen. Is het toch vals alarm? Dan krijg je alsnog het telefoontje te horen en op het scherm toont de Assistent ook in tekst de context waarom die persoon je wil bellen.

Gif's van de functies

Kan je dit gif’je niet zien? Probeer erop te klikken.

3. Google Duo: houd je gezicht in het midden tijdens een videogesprek

Op Pixel 4-telefoons gaat Google nu automatisch gezichten in het midden houden tijdens het videobellen met behulp van kunstmatige intelligentie. Duo gaat daarbij automatisch inzoomen op je gezicht zodat je precies recht in het beeld zit, en wanneer er een persoon naast je komt zitten, zoomt Duo weer uit om jullie samen in beeld te brengen.

Gif's van de functies

Kan je dit gif’je niet zien? Probeer erop te klikken.

4. Google Duo:  beter geluid bij een slechte verbinding

Bel je op vakantie met je familie dankzij de matige wifi-verbinding op je hotelkamer?  Een nieuwe Pixel 4-functie voor Duo helpt je om ervoor te zorgen dat je elk gesprek kan blijven volgen. Wanneer een stuk audio ontbreekt tijdens een videogesprek met slechte internetverbinding gaat Duo met kunstmatige intelligentie het geluid voorspellen en invullen. Hetzelfde gaat Google doen met de nieuwe ‘Smooth Display’, waarbij onderbrekingen in je beeld worden weggewerkt. 

5. Google Duo: onscherpte op de achtergrond tijdens videogesprekken

Je hebt een rommelige woonkamer, maar je verwacht binnenkort een video-oproep? Geen probleem, want op de Pixel 2-, Pixel 3- en Pixel 4-reeks kan je nu een portretfunctie activeren bij videogesprekken. Alles om je heen wordt zo onscherp en rommel verdwijnt als sneeuw voor de zon.

6. Google Recorder: slimme opnames voor Pixel 2- en Pixel 3-reeks

De Google Recorder-app is al langer beschikbaar op de Google Pixel 4-telefoons, maar nu komt hij ook naar de oudere modellen, zoals we recent schreven in een eerder artikel. Je kan daarmee geluid opnemen en je opnames gelijk ook transcriberen. Hier lees je hoe het werkt.

7. Live Caption: ondertiteling voor Pixel 3 (XL) en Pixel 3a (XL)

Verder gaat Google Live Caption breder uitrollen. Live Caption laat je gesprekken van ondertiteling voorzien, ook als je offline bent. De functie was eerst exclusief voor Pixel 4-telefoons, maar nu heb je ze ook op de Pixel 3-en Pixel 3a-toestellen.

Beelden van de nieuwe feature

8. Digitaal Welzijn: Flip to Shhh voor Pixel 2 en Pixel 2 XL

Flip to Shhh is een functie waarmee je jezelf kan afzonderen van storende meldingen door je telefoon om te draaien. De feature is nu beschikbaar voor de Pixel 2 en Pixel 2 XL, maar in dit artikel legden wij al uit hoe je deze Digitaal Welzijn-functie op elke telefoon activeert. 

9. Nieuwe generatie van de Google Assistent

Google pakte dit jaar uit met zijn’New Generation’ Google Assistent, dat is een snellere en intelligentere versie van de huidige digitale assistent. Google gaat hem eerst uitrollen voor het Engels in onder meer het Verenigd Koninkrijk, Canada en Ierland.

10. Verbeterde kunstmatige intelligentie en locatiebepaling

Google werkt de hele tijd aan verbeteringen voor wijn kunstmatige intelligentie en het wil zijn slimme berekeningen aan de hand van algoritmes ook ‘on-device’ doen. Aan de hand van kunstmatige intelligentie zal Google nu nauwkeuriger je locatie in Maps kunnen bepalen.

Exclusieve Pixel-functies worden vaak later beschikbaar gesteld voor alle andere Android-toestellen. Wanneer dat zo zal zijn, is nog niet bekend. Google vermeldt ook niet wanneer al deze nieuwe dingen op de Pixels te zien zijn. We weten alleen dat de updates de komende weken in de Play Store verschijnen bij alle bovengenoemde apps. Hier lees je onze uitgebreide review van de Pixel 4 XL. Wat is jouw favoriete functie van bovenstaande lijst? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Pixel 4 cases

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]