[ad_1]

Google heeft beperkingen ingebouwd voor het Smooth Display van de Pixel 4, waardoor niet alle apps gebruik kunnen maken van dat ‘smooth’ scherm. Het scherm heeft een beeldverversing van 90 Hz, maar apps als Pokémon Go en Google Maps profiteren er niet van.

De Google Pixel 4-serie komt voorlopig officieel niet naar Nederland. Maar in de Verenigde Staten hebben verschillende redacties het toestel al kunnen uitproberen, waaronder XDA Developers, 9to5Google en Android Police. En wat blijkt: apps als Pokémon Go en Google Maps mogen geen gebruikmaken van het Smooth Display van de smartphones.

Smooth Display op Pixel 4 niet voor elke app bestemd

Voor die apps is het misschien wel logisch dat dit niet kan. Ze gebruiken immers al genoeg energie, aangezien het scherm altijd aanstaat en de gps-chip gebruikt wordt. Wanneer de beelden dan ook nog eens met negentig beelden per seconde ververst worden, dan is de accu van je Pixel 4 zo leeg. Minder logisch is dat berichtendiensten als WeChat ook beperkt worden. Echter, in de broncode van de Pixel 4 staat beschreven dat de app minder goed presteert in 90 Hz.

Pixel 4
(Bron: The Verge)

Dit is niet het enige probleem met het Smooth Display. Verschillende eigenaars op Reddit geven aan dat de 90 Hz-modus automatisch uitgeschakeld wordt wanneer de helderheid van het scherm onder de 75 procent zakt. Google heeft al op die problemen gereageerd door een update te beloven die ervoor zorgt dat 90 Hz ook op lagere helderheidsinstellingen beschikbaar is.

Mogelijk is nu ook bekend waarom Google voor deze aanpak gekozen heeft. In dezelfde broncode, ontdekt door XDA Developers, staat dat gebruikers het scherm zouden zien flikkeren wanneer de verversingssnelheid zou veranderen. Laten we hopen dat Google zich aan zijn woord houdt en snel de update uitbrengt die het mogelijk maakt 90 Hz ook op lagere helderheid te gebruiken. En als er dan ook nog een oplossing kan komen voor een lagere energiegebruik zodat we Pokémon in 90 Hz kunnen vangen, dan zou dat helemaal mooi zijn.

XDA Developers

Reageer op artikel:

Dit is waarom het Smooth Display van Pixel 4 niet altijd ‘smooth’ is[ad_2]