[ad_1]

Over een paar weken is het zover: dan onthult Google wellicht de Pixel 3a en Pixel 3a XL. De afgelopen weken hebben we veel geluiden gehoord over beide telefoons. Vandaag zien we de eerste ‘officiële’ plaatjes van de toestellen voorbijkomen. Ook horen we meer details over de vermoedelijke specificaties.

Vorig jaar oktober introduceerde Google de Pixel 3 en Pixel 3 XL. Het zijn twee peperdure, high-end vlaggenschepen. Als je echter een blik op ze werpt, ogen ze gedateerd aan. Zo heeft de Pixel 3 een forse kin en voorhoofd, terwijl de Pixel 3 XL een forse ‘notch’ boven in het scherm heeft. Ook qua hardware lijkt de zoekmachinegigant niet helemaal bij de tijd. Zo hebben de vlaggenschepen ‘slechts’ 4GB werkgeheugen en moet je genoegen nemen met één camera aan de achterkant. Ondanks het gebrek aan lenzen beschouwen velen de 12.2-megapixelcamera van de vlaggenschepen als een van de betere die we momenteel in het topsegment vinden.

Maar zoals dat gaat bij premium telefoons als de Pixel 3 en Pixel 3 XL, zijn ze behoorlijk prijzig. Inmiddels zijn de prijzen fors gedaald (meer dan 30 procent), maar toch moet je nog steeds behoorlijk wat knaken op tafel leggen. Wie toch met een Pixel-telefoon wil rondlopen zonder daarvoor de hoofdprijs te betalen, zijn de Pixel 3a en Pixel 3a XL wellicht interessant. Naar verluidt kost de Pixel 3a rond de 450 euro. Daarmee is hij een stuk voordeliger dan zijn grote broers.

Persfoto

De afgelopen weken hebben we conceptfoto’s en gelekte foto’s van prototypes voorbij zien komen. Officiële persfoto’s bleven tot nu toe uit. Android Headlines claimt een officiële render van de Pixel 3a en Pixel 3a XL te hebben (zie omslagfoto).

Wat de foto in ieder geval lijkt te bevestigen, is het vermoeden dat beide toestellen op dinsdag 7 mei uit de doeken worden gedaan. Op het vergrendelscherm is deze datum af te lezen. Als je goed naar de bovenkant kijkt, zie je daar een koptelefooningang. Dat bevestigt de vermoedens die al enkele weken de ronde gaan in het geruchtencircuit. Zowel de Pixel 3 als de Pixel 3 XL hebben deze audio jack niet.

De foto laat tevens zien dat de Pixel 3a en Pixel 3a XL beide forse bezels hebben. Geen ‘notch’, geen cameragat, maar enkel een flink voorhoofd. Waar de originele Pixel-telefoons over stereo speakers beschikken, ziet het er naar uit dat de nieuwste telgen het met een mono speaker genoegen moeten nemen.

Over de specs

Android Headlines zegt dat de geruchten over de vermeende specificaties lijken te worden bevestigd door de foto. Zo krijgt de Pixel 3a naar verluidt een 5,6 inch groot OLED-scherm met een resolutie van 2220 bij 1080 pixels. Het beeldscherm van de Pixel 3a XL heeft naar verwachting een beelddiagonaal van 6 inch, maar telt slechts 2160 bij 1080 pixels. Achterop krijgen beide telefoons naar verwachting dezelfde 12.2-megapixelcamera en 8 megapixel front-facing camera als de Pixel 3 (XL).

Ook hebben we gehoord dat beide toestellen 4GB RAM met 64GB aan intern geheugen krijgen. De accucapaciteit van de telefoons bedraagt respectievelijk 3000 mAh en 3430 mAh. Een ander duidelijk verschil tussen beide toestellen is de rekenkracht. Zo krijgt de Pixel 3a naar verluidt een Qualcomm Snapdragon 670 en de Pixel 3a XL een Snapdragon 710. Hoewel de afbeelding van Android Headlines het niet bevestigt, krijgen zowel de Pixel 3a als de Pixel 3a XL Active Edge (drukgevoelige sensoren in de zijkanten van het frame). En natuurlijk, maar dat spreekt voor zich, draaien ze van meet af aan op Android 9.0 Pie met de laatste beveiligingsupdates.[ad_2]