[ad_1]

We hebben een benchmark opgedoken van de aankomende Google Pixel 3a. Niets nieuws want die verscheen al eerder op Geekbench. Nieuw nu is dat deze onder Android 10 draait terwijl die anderen nog met Android 9 Pie getest werden. Komt Android 10 eerder dan verwacht?

Google houdt van 7 tot en met 9 mei haar jaarlijkse Google I/O event. Tijdens dit ontwikkelaarsfeestje draait het allemaal om software. Dit jaar zal anders zijn want dan wordt ook nieuwe hardware verwacht. Denk aan de Pixel 3a en Pixel 3a XL. Google test in ieder geval één van dat toestel nu al met het nog uit te komen Android 10.

Google Pixel 3a running Android 10
De Google Pixel 3a met Android 10

Wat opvalt is dat de Pixel 3a ‘sargo’ beter scoort dan onder Android 9 al moeten we ons niet blindstaren op dit soort scores. Wel voedt deze benchmark de geruchten dat Google de Pixel 3a standaard met Android 10 wil uitrusten. Al bestaat natuurlijk de mogelijkheid dat Google de nog naamloze Android-versie wil testen en hij toch met Android 9 Pie zal verschijnen.

Eerste mid-range Pixel

De Google Pixel 3a belooft een mid-range Pixel te worden met toch dezelfde camera als z’n duurdere broers. De kostenbesparing vindt plaats op de behuizing (plastic), enkele selfiecamera en iets minder krachtige processor (Snapdragon 670). Verwacht hem in tenminste de kleuren wit en paars. Prijzen beginnen vermoedelijk vanaf 450 euro.

[ad_2]