[ad_1]

Volgens nieuwe informatie beschikken de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL over een scherm met een hogere vervoerssnelheid van 90Hz. Daarnaast zijn meer specificaties verschenen, waardoor we een aardig beeld krijgen van wat de nieuwe Google-smartphones te bieden hebben.

‘Google Pixel 4-scherm heeft hogere ververssnelheid’

Volgens 9to5Google krijgen de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL een 90Hz-scherm, een feature die we kennen van bijvoorbeeld de OnePlus 7 Pro. Bijna alle smartphones hebben een 60 Hz-display. Een hogere ververssnelheid levert vloeiendere animaties op en maakt tekst beter leesbaar tijdens het scrollen. Games die geoptimaliseerd zijn voor de hogere ververssnelheid spelen bovendien prettiger.

Google Pixel 4 renders

De website zegt dat de reguliere Google Pixel 4 een 5,7 inch-scherm heeft en de Pixel 4 XL het doet met een 6,3 inch-display. Beide toestellen hebben 6GB aan werkgeheugen en dat is een flinke vooruitgang ten opzichte van de Pixel 3 en 3 XL, die 4GB RAM hebben. Ook de accucapaciteiten worden genoemd: de Pixel 4 heeft een 2800 mAh-accu, terwijl de batterij van de XL-versie 3700 mAh groot is. Die kleine 2800 mAh-accu van de ‘normale’ Pixel 4 is opvallend, want een 90Hz-scherm verbruikt aanzienlijk meer energie dan een standaard, 60Hz-display.

Verder bevestigt 9to5Google dat de Pixel 4-telefoons worden aangedreven door de Snapdragon 855-chip en beschikken over een dubbele camera aan de achterkant. Hierbij gaat het om een primaire camera van 12 megapixel, die wordt bijgestaan door een 16 megapixel-telelens voor optische zoom. Google brengt mogelijk ook een ‘dslr-accessoire’ uit voor de camera, maar het is onduidelijk hoe dit precies gaat werken.

Gezichtsherkenning en handbewegingen

Google heeft opvallend genoeg zelf het nodige over de Pixel 4 verklapt. Zo is bekend dat de telefoons geavanceerde gezichtsherkenning krijgen, waarbij onder andere infraroodcamera’s zorgen voor een veilige en snelle ontgrendeling. Daarnaast zijn de smartphones uitgerust met de Soli-techniek, die het mogelijk maakt om de Pixel 4 te bedienen met handgebaren, waarbij je het scherm niet hoeft aan te raken.

→ Uitleg: zo werkt de geavanceerde gezichtsscanner van de Google Pixel 4

De verwachting is dat Google zijn nieuwste smartphones tijdens een event in oktober aankondigt. Het is echter onduidelijk wanneer de smartphones precies verschijnen, wat ze gaan kosten en of ze ook in Nederland worden uitgebracht. Blijf op de hoogte door de Android Planet-app te downloaden of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, waar we alle nieuwtjes voor je verzamelen.

Lees meer over Google

[ad_2]