[ad_1]

De Google Assistent activeren door alleen even je telefoon op te tillen. Volgens een betrouwbare bron is het straks mogelijk op de Google Pixel 4 (XL).

‘Google Assistent optillen om te praten komt eraan’

De laatste weken lekt er vrijwel dagelijks nieuws uit over de Google Pixel 4, die op 15 oktober aangekondigd wordt. Vandaag brengt 9to5Google nieuws naar buiten over de vernieuwde Google Assistent, die als eerst op het Google-vlaggenschip uitkomt. Het stemhulpje krijgt volgens de website een nieuwe functie genaamd ‘raise to talk’.

GOogle Assistent optillen om te praten

Vrij vertaald staat dit voor ‘optillen om te praten’. Dit betekent dat je dus niet langer het “Hey, Google”-commando hoeft uit te spreken om een actie uit te voeren, maar het toestel gewoon kunt oppakken. Volgens 9to5Google wacht de Google Assistent na het optillen ongeveer een seconde. Hierin moet je je vraag, commando of actie doorgeven, anders wordt je genegeerd.

Googles stemhulp herkent je bij het oppakken aan je stem. Het is dus niet langer nodig om de Assistent te ‘ontwaken’ aan de hand van het commando. Volgens de website wordt de Pixel 4 en Pixel 4 XL overigens wel uitgerust met aanraakgevoelige zijkanten, zodat je de stemhulp ook kunt activeren door een beetje te knijpen in de behuizing.

Software-update

Het is nog niet duidelijk of het nieuwe vlaggenschip bij uitkomst al over deze functie beschikt. Het is ook goed mogelijk dat het optillen later wordt toegevoegd via een software-update. De Google Pixel 4 zou overigens niet het eerste apparaat met zo’n functie zijn. Je kunt bijvoorbeeld ook tegen de Apple Watch praten door ‘m op te tillen.

Op 15 oktober vindt het Made by Google-evenement plaats. Het zoekmachinebedrijf presenteert hier een reeks aan nieuwe producten, waaronder de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Het bedrijf zou hier ook de Pixel 4a onthullen, een betaalbare versie van het vlaggenschip. Check onze Made by Google 2019-verwachtingen voor een overzicht van de geruchten.

Lees het laatste nieuws over Google

[ad_2]