[ad_1]

Als er één functie is die de Google Pixel 3 definieert (en eigenlijk alle Pixel-toestellen), dan moet het wel Night Sight zijn – een cameramodus die het mogelijk maakt om ook bij weinig licht te fotograferen. Desondanks zit de populaire optie al jaren verstopt in een apart tabblad. Het wordt hierdoor lastiger om even snel een goede foto te maken. Gelukkig lijkt het erop dat dit kritiekpuntje binnenkort verholpen zal zijn.

Google Pixel Night Sight

Google mag dan al jaren de grenzen voor smartphone-fotografie verleggen, maar geen enkele functie heeft zoveel aandacht gekregen als de mogelijkheid om ook bij weinig licht te fotograferen. Iedere Pixel-smartphone – al vanaf het origineel in 2016 – toegang heeft tot Night Sight, al is de modus tot op heden nog steeds verborgen in een apart tabblad. Het lijkt er echter op dat Google hier binnenkort verandering in gaat brengen.

Website 9to5Google meldt namelijk dat er een gelekte bètaversie van de vernieuwde Google Camera app opgedoken is. Hierin waren blijkbaar twee dingen veranderd als het gaat om de Night Sight. Een daarvan is dat de populaire functie nu tot een van de vier hoofdcamera-standen behoort en daarmee de Panorama modus vervangen heeft. Deze laatste is natuurlijk nog wel beschikbaar, maar simpelweg gedegradeerd naar het tabblad ‘Meer’.

Dit klinkt misschien niet als een drastische verandering, maar wij achtten de kans groot dat veel mensen er blij mee zullen zijn. Dit omdat de Night Sight modus waarschijnlijk vaker gebruikt wordt dan dat iemand Panorama-opnames maakt. Daarnaast wordt het hierdoor natuurlijk makkelijker om snel een foto te maken, ook als het donker is.

Het is onduidelijk wanneer de Google Camera 6.3 update zal worden uitgerold naar het publiek, maar wij gaan er vanuit dat deze op zijn laatst tegelijkertijd met Android Q zal verschijnen.

Meer informatie en nieuwtjes rondom de Google Pixel toestellen, waaronder de komende Google Pixel 4, zijn te lezen in ons overzicht.

Reageer op artikel:

Google gaat de beste Pixel feature beter vindbaar maken

[ad_2]