[ad_1]

Alphabet verhuist de productie van de Pixel smartphone vanuit China naar Vietnam. De strategische zet valt samen met de ambitie om een goedkope supply chain te bouwen in Zuidoost-Azië, meldt de Nikkei Asian Review op woensdag.

Handelsoorlog China en VS

De stijgende arbeidskosten in China en de toenemende spanningen tussen China en de VS lijken ten grondslag te liggen aan de beslissing.

De Amerikaanse internetgigant is sowieso van plan om producten bestemd voor de Amerikaanse markt niet langer in China te produceren. De productie van de slimme luidspreker Google Home wordt ook verhuisd. Zo hoopt Google de opgeschroefde handelstarieven te omzeilen.

Vietnam steeds belangrijker voor Google

Google is van plan om dit jaar ongeveer 8 tot 10 miljoen smartphones te verschepen, het dubbele van een jaar geleden. Vietnam lijkt nu een belangrijk schakel in de groeiambities.

Google zal naar verwachting een deel van de productie van de Pixel 3A-telefoon vóór het einde van dit jaar naar Vietnam verplaatsen.

Voor de slimme luidsprekers wordt een deel van de productie waarschijnlijk naar Thailand verplaatst. Productontwikkelingen en de eerste runs voor nieuwe hardware zal nog steeds in China plaatsvinden.

Naast Vietnam, lijkt ook Taiwan te profiteren van de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.

[ad_2]