[ad_1]

Ook een kookeiland voor Google’s nieuwste smartphones.

Het herfstig en koud buiten. Niet alleen betekent dit een dikke trui aantrekken en oppassen voor verkoudheid, maar ook dat fabrikanten van smartphones nieuwe toestellen uitbrengen. Google brengt vanavond zijn nieuwe vlaggenschip naar buiten. Ontmoet de Pixel 4 en de Pixel 4 XL.

De Amerikaanse techgigant presenteerde beide apparaten tijdens een evenement in New York. De Pixel 4 XL heeft een 6.3-inch Quad HD display met een 90Hz scherm. De Pixel 4 is met 5.7-inch iets kleiner en met 1080 wat minder van kwaliteit, maar ook dit display heeft 90 Hz goodness. Op schermgrootte en batterijgrootte na zijn beide toestellen gelijk aan elkaar.

Dat betekent dat je met de nieuwe Pixels een Qualcomm Snapdragon 855 processor krijgt. Opslag begint met 64 GB, een upgrade naar 128 GB is mogelijk. De smartphones hebben 6 GB RAM geheugen. De smartphones krijgen twee noemenswaardige gimmicks. De Pixel 4 hebben een eigen vorm van gezichtsherkenning en met Motion Sense zijn de smartphones door middel van handgebaren te bedienen. Dit laatste klinkt tof, zo kun je bijvoorbeeld je muziek bedienen of een oproep weigeren met je handen. De telefoon oppakken is niet langer nodig.

Bij een Pixel-telefoon is de camera altijd een belangrijk punt geweest en dat is bij deze twee nieuwe smartphones niet anders. De Pixel 4 (XL) heeft een primaire, groothoek en een telelens. Met de telelens kun je twee keer hybride zoomen. Dat is een combinatie tussen optisch en digitaal.

De nieuwe Pixel 4-toestellen komen in drie nieuwe kleuren. Namelijk wit, zwart en oranje. Laatstgenoemde is een tijdelijke variant. In de Verenigde Staten scoor je de Pixel 4 voor 799 dollar. De Pixel 4 XL kost 899 dollar. De smartphones komen niet naar Nederland.

[ad_2]