Google heeft zijn volledig nieuwe line-up van slimme beveiligingscamera’s en een videodeurbel gelekt. De producten waren een tijdlang met afbeelding in de Google Store te zien, maar als je erop klikte kreeg je geen informatie te zien. We bespreken wat er aan komt.

Gelekte Nest-producten

Google teasede maandag zijn Pixel 6-reeks door enkele functies van de telefoons uit te lichten en alvast afbeeldingen te tonen met alle kleuren van de apparaten. Een heel bewuste marketingzet, al is het niet naar Googles gewoonte. Ditmaal heeft het bedrijf wel een foutje gemaakt. Eerder maakte Google bekend dat er dit jaar een nieuwe line-up van Nest-camera’s zit aan te komen, maar plots stonden al die producten zomaar in de Amerikaanse Google Store.

Een tipgever stuurde The Verge screenshots van de aankomende producten die een tijdlang in de Amerikaanse winkel stonden te pronken. We zien als eerste een nieuwe Nest Cam die zowel outdoor als indoor dient en op batterij werkt. Daarnaast is er ook een Nest Cam die outdoor en indoor werkt, maar dan op netstroom. Google komt verder met een een speciale Nest Cam die is uitgerust met twee schijnwerpers, en tot slot is er een nieuwe Nest-deurbel die op batterij werkt.

Google kijkt naar de concurrentie

Geen van de bovengenoemde producten had een werkende link op de Google Store die meer informatie had kunnen verhullen. De links van de oude Nest Cam Indoor en Nest Cam Outdoor werkten wel, net als de bedrade Nest Deurbel. Verder werkte ook de link van het Front Door Monitoring Package, maar die leidde naar een pagina waar de oude deurbel op netstroom werd getoond.

We komen dus te weten dat de nieuwe Nest Cam zowel buiten als binnen werkt en dat je enkel moet kiezen of je hem op batterij of netstroom wilt. Verder is er nog een variant met schijnwerpers, en Google volgt daarmee belangrijke concurrenten als Ring, Eufy en Arlo. Bovendien is ook de videodeurbel op batterijen aan een opmars bezig, en daarom lanceert ook Google een dergelijk product. Je kan zo’n deurbel op heel wat meer plaatsen en voor veel meer doeleinden gebruiken, en dat maakt het aantrekkelijk.

Prijzen en beschikbaarheid

Op dit moment zijn er nog geen prijzen van de nieuwe producten bekend. We verwachten dat Google de nieuwe Nest-producten zal voorstellen in de herfst tijdens een aankondigingsevenement waar ook de laatste details van de Pixel-line-up worden onthuld. Wanneer dat evenement precies zal doorgaan, is nog niet bekend.

Wat denk jij van de aankomende Nest-producten? Ben je blij met deze nieuwe line-up of had je graag nog wat anders gezien? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.