[ad_1]

Dat meldt de doorgaans goed ingevoerde smartphone-lekker Jon Prosser op zijn Twitter-account.

De Pixel 4a moet de budgetvariant worden van de Pixel 4, die afgelopen najaar in de winkels verscheen. Het toestel zou door complicaties al meermaals zijn uitgesteld. Volgens ingewijden stond hij origineel gepland voor het voorjaar.

Volgens Prosser is het “honderd procent zeker” dan de 4a-onthulling zal plaatsvinden op 3 augustus. De Twitteraar dacht eerder dat hij gepland stond voor 13 juli, maar die datum ging zonder Google-presentatie voorbij.

399 dollar

De Pixel 4a zou voor rond de 399 dollar in de winkels liggen. Wel heeft het toestel een randloos ontwerp met bovenin een gaatje voor de selfiecamera. Het zou een concurrent zijn voor de OnePlus Nord en iPhone SE, die beide rond diezelfde prijs worden verkocht.

Het is de vraag of de Pixel 4a ook officieel in Nederland zal verschijnen. Google verkoopt zijn eigen telefoons hier doorgaans niet, maar meerdere Nederlandse webwinkels importeren de Pixel-toestellen wel.

Surface Duo nabij

De onthulling van de Surface Duo-telefoon van Microsoft zou ook nabij zijn. Deze smartphone heeft twee schermen die bovenop elkaar geklapt kunnen worden.

Volgens recente geruchten zal de telefoon ergens in augustus worden gepresenteerd. Die vermoedens worden nu versterkt door tweets van Microsoft-topmensen, die het toestel al in de praktijk gebruiken. Dat ontdekte Slashgear.[ad_2]