[ad_1]

De Google Pixel 3 doet het minder goed dan zijn voorganger, zo blijkt uit de nieuwste kwartaalcijfers van het zoekbedrijf. Ook bij andere Google-onderdelen daalt het inkomen.

Google Pixel verkopen vallen tegen

De verkopen van de Google Pixel-reeks staan onder druk, zo gaf moederbedrijf Alphabet toe bij de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers. Exacte verkoopcijfers wil het bedrijf niet delen. Wel zijn er minder Pixel-smartphones verkocht in de eerste drie maanden van 2019, dan in dezelfde periode een jaar geleden.

Volgens Ruth Porat, financieel directeur bij Alphabet, zijn de dalende verkopen te wijten aan de sterke concurrentie op de high-end markt. De druk onder de vlaggenschepen wordt steeds groter, en Google weet daarin niet voldoende door te breken. Met concurrenten als de Huawei P30 Pro en Xiaomi Mi 9 weten de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL zich niet genoeg te onderscheiden.

google pixel 3 verkopen

Analisten zijn ontevreden met de hardwaretak van Alphabet. Googles inkomsten uit advertenties lopen alsmaar terug, dus investeerders hopen te zien dat het bedrijf meer gaat verdienen met andere onderdelen. Hoewel de Chromecast en Google Home inmiddels succesvol zijn, heeft Google nog geen echt succes met zijn smartphones en tablets.

Volgens Sundar Pichai, de ceo van Google, maakt het bedrijf zich nog geen zorgen. “We bevinden ons in een vroege fase, maar die gaan we wel voortzetten. Kijken we naar onze tak met Google Home- en Assistent-producten, dan gaat het goed. We zijn daarin wereldwijde marktleiders. Met telefoons hebben we veel meer last van tegenwind. (…) De markt verandert snel: ik ben enthousiast over de snelheid van vernieuwingen, met 5G en de eerste opvouwbare smartphones,” aldus Pichai.

Goedkopere Google Pixel 3a in aantocht

Wel lijkt het bedrijf langzaamaan van koers te veranderen. Op 7 mei presenteert het bedrijf twee goedkopere Pixel-smartphones. Deze Google Pixel 3a en Pixel 3a XL hebben een vergelijkbaar design en lopen ook op een onaangepaste versie van Android. Ze zijn echter iets minder krachtig en uitgebreid dan hun duurdere broers.

De verwachting is dat de Pixel 3a zo’n 500 euro gaat kosten, 200 tot 300 euro minder dan de gewone Pixel 3. Of beide smartphones in Nederland verschijnen, is nog maar de vraag. Eerdere toestellen uit de Pixel-reeks zijn hier alleen via grijze import verkrijgbaar.

Het afgelopen kwartaal behaalde Alphabet een omzet van 36,3 miljard, 17 procent meer dan een jaar geleden. De winst daalde daarentegen naar 6,6 miljard dollar. Dat komt voornamelijk door een flinke boete die Google kreeg van de Europese Commissie voor machtsmisbruik.

Lees het laatste nieuws over Google

[ad_2]