[ad_1]

Google is de moeilijkste niet als het aankomt op de Pixel 4. Nadat het zoekmachinebedrijf eerder al het design liet zien, weten we nu ook meer over de Pixel 4-camera. Het lijkt erop dat de nieuwe telefoon een telefotolens krijgt.

Google Pixel 4-camera: eerste details bekend

Een tijdje geleden besloot Google de Pixel 4 vroegtijdig te lekken, om zo de geruchten voor te zijn. Hierop was te zien dat het toestel twee camera’s aan de achterkant heeft. Het lijkt erop dat een van deze sensoren een telefotolens wordt. Hiermee kun je inzoomen zonder kwaliteitsverlies.

Dat claimt XDA Developers. De website dook in de code van een vroege versie van de Google Camera-app en vond hier verschillende verwijzingen naar de camera’s van de Pixel 4. Er valt onder meer te lezen dat het toestel waarschijnlijk een primaire lens van 16 megapixel krijgt, met daarnaast dus de telefotolens.

google pixel 4 camera code camera app

Over de camera’s aan de voorkant is nog weinig bekend. Wel laat de code zien dat de Pixel 4 beschikt over een infraroodsensor. Dit duidt er hoogstwaarschijnlijk op dat het toestel over gezichtsontgrendeling beschikt, al is dit natuurlijk geen verrassing.

Tot slot wordt waarschijnlijk ook de nachtmodus, of Night Sight, binnenkort verbeterd. XDA heeft meerdere aanwijzingen gevonden die erop duiden dat de speciale cameramodus straks de lucht en eventuele wolken herkent. Hierdoor wordt het contrast tussen het onderwerp, zoals een persoon, en de achtergrond scherper. Het is onduidelijk of deze functie alleen uitkomt op de Pixel 4, of ook naar eerdere Google-telefoons uitrolt.

Lees ook: Uitleg: wat heb je aan twee (of drie) camera’s op een smartphone?

Over de Pixel 4

De Google Pixel 4 komt waarschijnlijk in oktober uit. Opvallend genoeg maakte het bedrijf het bestaan van de telefoon zelf officieel door een tweet de wereld in te slingeren. Check ons overzicht voor de belangrijkste Google Pixel 4-geruchten.

Het laatste nieuws over Google

[ad_2]