[ad_1]

Om 16.00 uur Nederlandse tijd gaat het Made by Google 2019-event van start, waar allerlei nieuwe hardware wordt onthuld. Wil je de presentatie van de Pixel 4, Pixel 4 XL en nieuwe Nest Mini volgen? Check dan deze livestream.

Bekijk de Google Pixel 4-livestream

Het is oktober en dus tijd voor een nieuw Made by Google-event. De zoekgigant presenteert later vandaag allerlei nieuwe apparaten, zoals de Pixel 4 en Pixel 4 XL. De smartphones zijn veelvuldig gelekt en vrijwel alles is al bekend, al weten we nog niet wat ze gaan kosten en of ze ook in de Benelux verschijnen.

Ook krijgen we waarschijnlijk de Google Nest Mini te zien, de opvolger van de populaire Home Mini. Google zou de geluidskwaliteit van de slimme speaker hebben verbeterd en het mogelijk maken om het apparaatje makkelijk aan de muur te bevestigen. Verder wordt mogelijk een nieuwe Google-router (de Nest Wifi), Pixelbook Go en meer informatie over Stadia onthuld.

De livestream is te volgen via YouTube, waardoor je ‘m gemakkelijk op al je apparaten kijkt. Zet de presentatie bijvoorbeeld aan op je smartphone, om ‘m vervolgens te casten naar je televisie met een Chromecast. Ook kun je ‘m natuurlijk op je laptop of tablet kijken. Handig: stel een herinnering via YouTube in, zodat je precies weet wanneer de keynote van start gaat.

Dit weten we over de Pixel 4 (XL)

Net als vorig jaar bij de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL is er heel veel over de Pixel 4-telefoons gelekt. Zo weten we dat de Pixel 4 over een 5,7 inch-scherm beschikt, en de Pixel 4 XL een groter 6,3 inch-display heeft. Onder de motorkap zou een Snapdragon 855-chip, 6GB aan werkgeheugen en 64/128GB aan opslagruimte zitten. De accu’s zijn naar verluidt 2800 en 3700 mAh groot.

De Pixel 4 (XL) introduceert verder Motion Sense, een functie om de telefoons te bedienen zonder ze fysiek aan te raken. In plaats daarvan gebruik je handgebaren, om bijvoorbeeld in de Spotify- en YouTube-app door muziek en video’s te bladeren. Ook zou geavanceerde 3D-gezichtsherkenning aanwezig zijn, waardoor een vingerafdrukscanner helemaal ontbreekt.

Tot slot is er veel gelekt over de camera’s van de nieuwe Pixel-toestellen. De Pixel 4 en 4 XL hebben een dubbele camera, in tegenstelling tot alleen voorgaande Pixel-smartphones, die een enkele lens achterop hadden. Nieuw is de 16 megapixel-telelens, die moet zorgen voor optische zoom en meer detail. Ook zou Google de Night Sight-modus hebben verbeterd om de telefoons geschikt te maken voor astrofotografie.

Blijf op de hoogte van alle aankondigingen door de Android Planet-app te installeren, of je in te schrijven voor onze nieuwsbrief!

[ad_2]