[ad_1]

De presentatie van de Google Pixel 4 vindt mogelijk plaats op 15 oktober. Dat meldt een doorgaans betrouwbare bron op basis van een gelekte afbeelding. Via andere kanalen zijn bovendien opnieuw specificaties gelekt van de Pixel 4 en Pixel 4 XL.

‘Half oktober Pixel 4-event’

Het plaatje is op Twitter gepubliceerd door Evan Blass (@Evleaks). Google Pixel 4Hij verspreidt al jaren vroegtijdig informatie over onaangekondigde smartphones en heeft het bijna altijd bij het juiste eind. Op de afbeelding (zie hiernaast) is een render van de Pixel 4 zichtbaar. De nadruk ligt echter op een niet nader gespecificeerde screenprotector voor de smartphone. Interessanter is de datum die op het scherm geplaatst is: 15 oktober.

Deze datum kan verwijzen naar de dag waarop Google de Pixel 4 (XL) aankondigt. Blass maakt duidelijk dat hij het niet zeker weet. 15 oktober is in ieder geval een reële datum. Google presenteerde de Pixel 3 vorig jaar op 9 oktober en de Pixel 2 zag op 4 oktober 2017 het levenslicht. De originele Pixel werd op 4 oktober 2016 onthuld.

Meer Pixel 4-specificaties gelekt

Hoewel de vermoedelijke aankondiging van de Pixel 4 en 4 XL nog een maand op zich laat wachten, zijn al veel details naar buiten gekomen. Veelal van anonieme bronnen die foto’s, video’s en specificaties van de toestellen lekten, maar Google doet ook vrolijk mee. Zo plaatste de fabrikant weken geleden een foto van de achterkant van de smartphone en maakte het daarna bekend hoe je de Pixel 4 (XL) bedient zonder het scherm aan te raken. De gezichtsherkenning werd ook uit de doeken gedaan.

Het nieuwste lek is afkomstig van techsite 91Mobiles, dat een foto in handen heeft van de vermeende Pixel 4 XL. Een speciale test-app zou technische gegevens van de smartphone prijsgeven. Volgens die app heeft de Pixel 4 XL een Snapdragon 855-processor en 6,23-inch scherm met een resolutie van 3040 bij 1440 pixels. Deze informatie komt nagenoeg overeen met eerder gelekte informatie.

Google Pixel 4

De meeste bronnen claimen dat de Pixel 4 XL een 6,3-inch display heeft. Mogelijk is dat in de praktijk 6,23-inch en rondt Google de schermdiagonaal af, zodat het kan zeggen dat het scherm even groot is als dat van de Pixel 3 XL.

Uit eerder gelekte informatie blijkt dat de Pixel 4 en 4 XL oled-schermen hebben met een hogere ververssnelheid van 90Hz. De toestellen beschikken over 6GB werkgeheugen en minimaal 64GB opslagruimte. Op de achterkant zitten twee of drie camera’s. Een vermeende promotievideo toont bovendien allerlei features van de Pixels en ook zijn allerlei foto’s gelekt. De Pixel 4 en 4 XL komen uit met Android 10 en krijgen minimaal drie jaar software-updates.

Wil je op de hoogte blijven van Google’s komende smartphones? In dit artikel zetten we voortdurend de nieuwste Google Pixel 4-geruchten op een rijtje. 

Het laatste nieuws over Google

[ad_2]