[ad_1]

Google brengt later dit jaar de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL uit. Inmiddels is het design al meermaals uitgelekt, zelfs de kleuren staan al op papier. Google doet daar nu nog een schepje bovenop door het uitlekken van de officiële reclame van de Google Pixel 4-serie.

Google Pixel 4 (XL)

Afgelopen week kon je vrijwel dagelijks nieuwe geruchten over de Pixel 4-serie ophalen. Sinds het weekend is er een nieuwe batch van geruchten beschikbaar. Zo werd bekend dat de Google Pixel 4-serie eindelijk meer RAM zou krijgen. Daarnaast zou Google werken aan verbeterde camerafuncties, waaronder een verbeterde versie van Night Sight. Uiteraard weten we ook dat de Pixel 4 (XL) nu ook twee camera’s meekrijgt, ten opzichte van de cameramodule met slechts één sensor op de eerdere Pixel-series. Niet te vergeten is ook de upgrade naar een 90 Hz-scherm voor de algehele Pixel-reeks.

Vanuit Google zelf blijft het voorlopig akelig stil over een onthulling van de Google Pixel 4-reeks. Er is bijvoorbeeld nog geen datum bekend waarop het de Pixel 4-serie uit de doeken gaat doen. Toch is er vandaag wederom een bron van informatie gelekt, vanuit de Made by Google-afdeling: een video over de Pixel 4-reeks is namelijk opgedoken, en niet zomaar een video. Het gaat om de ‘officiële’ reclamevideo voor de smartphonereeks. In de video is het toestel in volle glorie te zien, je kan wel stellen dat het design van het toestel – evenals de uitgelekte kleuren – zo goed als bevestigd zijn.

‘Google Motion Sense’

Naast het design van de Pixel 4-series, komen er nog een hoop andere details van de smartphone in de video voorbij zetten. Zo laat Google voor het eerst zien hoe de ‘Motion Sense’ functie op de Pixel 4 (XL) gebruikt kan worden. Om deze functie werkend te krijgen, maakt de zoekgigant gebruik van Project Soli-hardware om handgebaren te herkennen. In de (vrij dikke) rand boven het scherm zitten ook sensoren verwerkt voor gezichtsherkenning. Als laatste geeft Google nog een knipoog naar de verbeterde versie van Night Sight – waarmee het straks mogelijk zal zijn om sterren te fotograferen.

Bij het maken van Night Sight-foto’s heb je voortaan twee camera’s tot je beschikking. Eén 12,2 MP-sensor als hoofdcamera. Daarnaast zou Google kiezen voor een 16 MP-telefotosensor, die zou het in kunnen zetten om tot 8x in te zoomen, zo bleek uit foto’s die XDA heeft gespot op Weibo. Zoals aan het begin aangehaald, krijgt de telefoon eindelijk meer RAM (6 GB). Verder bevatten de telefoons een Qualcomm Snapdragon 855-chipset. Wat betreft accucapaciteit, zou de Pixel 4 het moeten stellen met 2.800 mAh, terwijl de Pixel 4 XL ruimer is uitgerust met een 3.700 mAh-accu – opladen gaat via een usb-c-poort.

Made By Google-event

Zoals elk jaar heeft Google in 2019 – zo gaat het vermoeden – wederom een ‘Made by Google’-event op de planning staan. Vorig jaar vond het evenement plaats in oktober, net zoals de jaren daarvoor. In die context zou het dan ook raar zijn dat het daarvan af zou wijken. Tijdens het evenement wordt ook een opvolger van de Google Home Mini verwacht. Het zou dus zomaar een zeer belangrijk event kunnen worden voor alle liefhebbers van Googles ‘Made by Google’-productlijn. Gezien de reclame van de Pixel 4-serie vandaag is uitgelekt, hoeven we vermoedelijk niet al te lang meer te wachten…

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]