[ad_1]

Terwijl Google pas op dinsdag de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL zal lanceren, heeft Best Buy de nodige informatie op internet geplaatst. Opvallend genoeg kunnen gebruikers de Pixel 4 zelfs al pre-orderen, nadat ze alle details over de Pixel 4-toestellen door hebben genomen.

Google Pixel 4-reeks

Vergelijkbaar met de Pixel 3-reeks in 2018, wist de zoekgigant het ook in 2019 niet droog te houden: de Pixel 4-reeks is de afgelopen weken en maanden namelijk uitgebreid op het internet verschenen. Van de camera’s, tot aan het scherm en de interne hardware: alles is inmiddels wel voorbijgekomen. Wat we nog missen, is een bevestiging van Google: die krijgen we via Best Buy, een Amerikaanse wederverkoper van consumentenelektronica. Er is immers een hele pagina verschenen over de Pixel 4 en Pixel 4 XL, waarop de details van de twee Pixel-toestellen nog eens worden uitgelicht.

Google Pixel 4

De Google Pixel 4 (XL) in vol ornaat, beeld: Ishan Agarwal

Zoals al eerder uitgelekt, komt de Google Pixel 4-reeks met een vernieuwde Google Camera: versie 7.1. Op de eerste foto bovenaan de pagina, zien we de camera-app in actie, met sliders aan de onder- en linkerkant, waarmee gebruikers kunnen inzoomen, en de helderheid van de foto ook aan kunnen passen. Volgens de marketing-terminologie van de productpagina, kan de Pixel 4-reeks foto’s maken die ‘vergelijkbaar’ zijn met “studio-foto’s”. In de specificatielijst bevestigt Best Buy, dat er ditmaal twee camera’s aanwezig zullen zijn: een standaard 12 MP-sensor, met 16 MP-telefotosensor.

Motion Sense

Een ander belangrijk onderdeel van de nieuwe Pixel 4-serie is de Motion Sense-functie. Op de pagina van Best Buy, wordt er uiteraard aandacht gegeven aan deze nieuwe functie die ‘je dingen laat doen, zonder je telefoon aan te raken’. Het zou bijvoorbeeld handig zijn tijdens het koken, als je juist geen mogelijkheid hebt om met je vieze handen de telefoon aan te raken. Hoe deze functies in de praktijk werken, is nog onbekend. Wat wel duidelijk moge zijn, is dat Google durft om ‘nieuwe dingen’ uit te proberen. LG heeft eerder de stap gezet om handgebaren te herkennen. Toentertijd zonder succes.

Google Pixel 4

Alle specificaties van de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL staan alvast op een rijtje

Onderaan de productpagina, worden ook andere details bevestigd: waaronder het 5,7- en 6,4-inch scherm van respectievelijk de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Beide modellen krijgen een Snapdragon 855 aan boord voor de nodige rekenkracht, alsook 6 GB RAM-geheugen. Wat betreft de batterijcapiciteit, is er ook het nodige te vertellen: de Pixel 4 krijgt slechts een 2.800 mAh-batterij, terwijl de Pixel 4 XL ‘n 3.700 mAh-batterij bevat. Om nog terug te komen op de schermen, de standaard Pixel 4 krijgt juist een Full HD+-resolutie, terwijl de grotere Pixel 4 XL het mag stellen met een QHD+ ‘90 Hz’-scherm.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]