[ad_1]

Google heeft zelf nog niks aangegeven over een lancering van de Pixel 4 XL, maar het lijkt er in elk geval op dat het zo goed als gereed is voor de lancering. Twee hands-on video’s uit Vietnam, laten uitgebreid het design en de (camera-)functies van de Pixel 4-reeks zien.

Google Pixel 4 XL

Wat betreft het algehele design van de Google Pixel 4 XL, hoeven we weinig meer te zeggen: dat is al zo vaak op de gevoelige plaat vastgelegd, dat we het inmiddels kunnen dromen. Er valt in elk geval voldoende te kiezen, als we het hebben over de kleuren van de Pixel 4. Geruchten wijzen op witte Pixel 4-toestellen, met een mat-afgewerkte achterkant – de koraal (oranje) versie is tevens van een matte afwerking voorzien. Enkel als je kiest voor de zwarte Pixel 4, zou je een glanzende glazen achterkant krijgen – wel zijn de, vermoedelijk metalen, randen van de Pixel 4 te allen tijde mat afgewerkt.

Mocht de video niet goed laden, klik dan op deze link

Opvallend is dat de twee hands-on video’s die vandaag zijn verschenen, beide uit Vietnam komen. Het is onbekend hoe de mensen achter de YouTube-kanalen aan de Pixel 4 XL-toestellen komen, in de video’s zijn daarnaast ook geen verpakkingsmaterialen van de toestellen te zien. Wat komen we dan wel te weten in de video’s? In de video van AnhEm TV zien we onder andere de Google Camera-app. In het geval van de Pixel 4-toestellen die op camera verschijnen, betreft het een ‘Dogfood’-app, welke enkel is ontwikkeld voor intern gebruik bij Google – in de app zien we een volledig nieuw UI.

Nieuwe camera-app

In de video van de Vietnamese YouTuber zien we een volledig nieuwe gebruikersinterface.  Aan de onderkant zien we de verschillende modi, bijvoorbeeld voor de portretmodus. Nog niet alles lijkt te werken, want onder het tabblad ‘Meer’ zijn nog geen functies terug te vinden. Daarnaast lijkt het wisselen naar de selfiecamera nog niet te werken, in de Dogfood-applicatie. Mis je de bedieningselementen aan de bovenzijde van de app? Deze zijn standaard niet zichtbaar, maar zijn naar beneden te vegen. Op die manier zitten ze niet in de weg als je foto’s maakt. Al met al lijkt alles een stuk overzichtelijker te zijn.

Mocht de video niet goed laden, klik dan op deze link

In een tweede hands-on video, ditmaal van Rabbit TV, is het toestel wederom goed te zien. Makers van de video hadden echter de beschikking over meer informatie, zo schrijft 9to5Google in zijn artikel. Dankzij de video weten we namelijk dat Google een Sony IMX481-sensor gebruikt voor de 16 MP-telefotocamera. Er is uiteraard ook een 12,2 MP-sensor aanwezig, wederom uit de fabrieken van Sony: de IMX363. Aan de voorkant, voor de selfiecamera, vinden we een derde Sony-sensor van het toestel, de Sony IMX520. Saillant detail: de 12,2 MP-camera uit de Pixel 3, was ook een Sony IMX363-sensor.

Pixel 4: 90 Hz-scherm

Eerder was al uitgelekt dat de Google Pixel 4 een 90 Hz-scherm zou krijgen. In de hands-on video van AnhEm TV, wordt er in het instellingen-menu gedoken. Tijdens de zoektocht vinden ze instellingen die verbonden zijn aan het 90 Hz-scherm: genaamd ‘Smooth Display’. Als omschrijving staat er dat het scherm op een ‘dynamische wijze zal wisselen tussen de 60 Hz en 90 Hz-verversingssnelheden’. Verder zien we een ‘Dynamic IQ’-instelling – om op het scherm, op ‘dynamische wijze’, aan te passen op de omgeving. Als laatst vinden we de uitgelekte Google Pixel Thema-app, in de instellingen-app van Android 10.

Google Pixel 4

Naast het 90 Hz-scherm, is het zo goed als zeker dat de Google Pixel 4 (XL) voorzien zal zijn van de Qualcomm Snapdragon 855-processor en 6 GB RAM-geheugen. Wat betreft schermontgrendeling zal je vermoedelijk gebruik moeten maken van gezichtsherkenning, in samenwerking met de Project Soli-hardware. Eerdere geruchten wijzen op een 5,7-inch scherm voor de Pixel 4, terwijl de Pixel 4 XL een 6,3-inch OLED-scherm krijgt – de batterijcapaciteit komt uit op 2.800 mAh en 3.700 mAh respectievelijk.

Lancering 15 oktober

Zoals aan het begin aangegeven, is Google tot op heden stil gebleven over de lancering van de Pixel 4 (XL). Een gerucht van Evan Blass, wijst er nu op dat de Pixel 4-reeks op 15 oktober uit de doeken gedaan zal worden, tijdens het Made by Google-evenement. Naast de Pixel 4-reeks, lanceert Google vermoedelijk ook een Google Nest Mini – die op woensdagochtend is uitgelekt via de FCC. Zodra Google uitnodigingen verstuurt voor het evenement, zullen we jullie daar uiteraard over inlichten. Nu de geruchten beginnen te stromen, zal dat proces ook niet lang meer op zich laten wachten.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]