[ad_1]

Verwacht wordt dat Google tijdens Made by Google op 30 september twee nieuwe Pixel-telefoons zal aankondigen: de Pixel 4a 5G en Pixel 5. Hoewel de aankondiging op de 30e van september zal plaatvinden, bleef de beschikbaarheid onbekend. Daar is ditmaal meer over uitgelekt.

Google Pixel 4a 5G en Pixel 5

Dat de Google Pixel-lanceringen anders verlopen dan Google had gehoopt, bleek wel uit de lancering van de Pixel 4a, die meermaals werd verschoven. Tot op heden is het toestel beperkt beschikbaar en dat lijkt voor de Pixel 4a 5G en Pixel 5 niet anders te verlopen. Jon Prosser, die vaak juiste informatie weet te lekken, heeft op vrijdag namelijk informatie over de beschikbaarheid van de telefoons naar buiten gebracht.

Uit de informatie die Prosser wist te vergaren, blijkt dat de Pixel 4a 5G pas in november beschikbaar zal zijn; op 19 november om precies te zijn. Voor de Google Pixel 5 geldt een andere datum. Die zal, als de informatie van de geruchtenmaker juist is, vanaf 15 oktober in de winkelschappen liggen. Jon wist te bevestigen dat de Pixel 5 in het zwart (Just Black) en groen (Subtle Sage) te koop zal zijn.

Google Pixel 4a 5G

Voor de Google Pixel 4a 5G blijft het kleurenpallet voorlopig beperkt tot ‘Just Black’. Hoewel Google de telefoon in het wit (Clearly White) zou hebben ontwikkeld, is die kleur voorlopig uitgesteld. In de tweet geeft Prosser aan dat hij verwacht dat ‘Google de kleur zal schrappen’. Bij de Google Pixel 4a is eveneens besloten om een tweede kleurvariant te laten varen, mogelijk door vertragingen die het opliep door het coronavirus.

Made by Google

Zoals we van Google gewend zijn, zullen de Google Pixel 4a 5G en Pixel 5 niet officieel in Nederland en België te koop zijn. Vermoedelijk zullen ze later wel via grijze import hier beschikbaar zijn. Prijzen van de nieuwe Pixel-telefoons beginnen bij 499 euro voor de Pixel 4a 5G: een prijs die Google eerder heeft bevestigd. Voor de Google Pixel 5 wordt verwacht dat, mede door het aluminium frame, de 8 GB-werkgeheugen en 90 Hz-scherm, de prijs stijgt tot 629 euro.

Google Pixel 5

Andere specificaties van de Pixel 5 omvatten de 4.080 mAh-batterij, Snapdragon 765G en 12.2 en 16 MP-sensoren achterop, respectievelijk als hoofd- en groothoekcamera. Googles Pixel 4a 5G maakt van dezelfde camera’s en chipset gebruik. Wel valt de batterijcapaciteit met 3.800 mAh lager uit en is er minder werkgeheugen aanwezig, 6 GB – in plaats van 8 GB op de Pixel 5. Het opslaggeheugen is gelijk met 128 GB.

Wat vind jij van de aanstaande Pixel-telefoons? Zit er een toestel tussen dat je graag zou kopen van zodra hij in de Benelux beschikbaar komt? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel![ad_2]