[ad_1]

Mogelijk brengt Google dit jaar naast de Pixel 4 en Pixel 4 XL ook een Pixel 4a uit. Er is namelijk weer een verwijzing gevonden naar een derde toestel. Misschien gaat het hier om de Pixel 4a, maar er zijn meer mogelijkheden.

‘Google Pixel 4a komt eraan’, of niet?

Over een maand is het zover. Op 15 oktober presenteert Google hoogstwaarschijnlijk de Pixel 4-serie. We gingen er tot nu toe vanuit dat het zoekbedrijf dan twee smartphones onthult, maar hier komt mogelijk een derde telefoon bij. In de broncode van de Pixel 4 camera-app is namelijk een verwijzing naar “Needlefish” gevonden. Achter de vermelding staat “isPixel2019” opgetekend.

Needlefish kwamen we afgelopen april ook al tegen in een vroege versie van Android 10. Aangezien het mysterieuze model nu zowel in de broncode van Android 10 en de camera-app is vermeld lijkt het logisch dat Google bezig is met een derde Pixel-telefoon. Hierbij een overzicht van de scenario’s: wat is Needlefish?

1. Google Pixel 4a

De meest logische optie is dat Needlefish staat voor de Google Pixel 4a. Dit jaar bracht Google naast twee vlaggenschepen ook een middenklasser op de markt, de Pixel 3a (XL). Deze werd ongeveer een halfjaar na de Pixel 3 en Pixel 3 XL uitgebracht, maar volgens meerdere bronnen was dit niet de bedoeling. Als alles volgens plan was verlopen zou Google de drie toestellen gelijktijdig hebben aangekondigd.Productieproblemen gooiden roet in het eten.

Er vanuit gaande dat deze sores inmiddels verholpen zijn is het logisch dat Google de Pixel 4a nu al volgende maand aankondigt, gelijk met de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Het is in dit scenario alleen onduidelijk waarom er slechts 1 Needlefish-referentie in de codes opduikt. Mogelijk betekent dit dat er geen XL-versie van de 4a verschijnt.

google pixel 4 renders

2. Google Pixel Ultra

Een andere mogelijkheid is dat Google eindelijk de Ultra Pixel aankondigt, volgens geruchten de meest krachtige telefoon tot nog toe. Meerdere techinsiders voorspelden in aanloop naar de Pixel 3-presentatie dat Google met een “one more thing”-aankondiging zou komen. Zoals we inmiddels weten bleef deze verrassing uit.

Maar helaas, de kansen voor een Google Pixel Ultra zijn laag. Zo is er vrijwel geen enkel bewijs dat Google daadwerkelijk met een ultrakrachtig vlaggenschip bezig is. Vorig jaar baseerden de meeste roddels zich dan ook op vage, anonieme bronnen. De kans dat de Pixel Ultra volgende maand toch wordt aangekondigd is daarmee behoorlijk klein.

3. Een geschrapte telefoon

Dan is er ook nog een pessimistisch scenario. In 2017 werd de Google Pixel 2 in elkaar gezet door HTC, terwijl de Pixel 2 XL door LG werd geproduceerd. Ook de Taiwanezen waren bezig met een Pixel 2 XL, maar uiteindelijk ging Google in zee met de Koreanen.

Uiteindelijk werd de geschrapte Pixel 2 XL van HTC, met codenaam “muskie”, doorontwikkeld in wat we nu kennen als de HTC U11 Plus. Het zou daarom kunnen dat Needlefish een prototype is, maar nooit als Pixel-telefoon uitkomt. Aangezien Google tegenwoordig haar smartphones zelf maakt, is dit scenario ook niet zo geloofwaardig.

Blijf op de hoogte van de vermoedelijke Google Pixel 4a door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief, of download de gratis Android Planet-app!

[ad_2]