[ad_1]

De eerste Android 11 Developer Preview is uitgebracht en dat betekent dat er weer gesnuffeld kan worden in de code. Daardoor is er nu info gevonden over de functie ‘Battery Share’. Het lijkt er dus op dat de Google Pixel 5 andere apparaten draadloos kan opladen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Google Pixel 5: andere apparatuur draadloos opladen

Battery Share

Eerder dan verwacht is de eerste Android 11 Developer Preview uitgegeven. Daardoor weten we welke functies Google allemaal naar de nieuwe Androidversie brengt. Later dit jaar komt die uit voor gebruikers, waar het nu nog gaat om een ontwikkelaarsversie. In de broncode zijn vaak nog meer aanwijzingen te vinden voor nieuwe functies. XDA-Developers is daarin gedoken en heeft interessante info gevonden.

In de zogenaamde broncode van Android 11, is een functie gespot met de naam ‘Battery Share’. Daarmee lijkt het erop dat Google zelf werkt aan een functie om andere apparaten draadloos van stroom te kunnen voorzien. Daarbij gaat het om een functie van Google zelf en niet voor de zogenaamde AOSP-variant van Android. Dat is de Android Open Source Project-variant, die fabrikanten ook kunnen gebruiken voor hun toestellen.

Later dit jaar verwachten we ook de Google Pixel 5 en Google Pixel 5 XL. Van die grote variant verscheen vorige week nog een vermeende render van een prototype. In de code is niet specifiek genoemd dat deze functie naar de Pixel 5-serie komt, maar de codenaam ‘Redfin’ duikt wel op. Dat is de naam van een vissensoort en dat doet Google altijd als het gaat om Pixel-smartphones.

Reverse wireless charging

Ook valt er te lezen dat doordat je deze functie gebruikt: “de accu van de smartphone sneller leeg gaat”, een logisch gevolg natuurlijk. Deze functie van het draadloos opladen van andere apparatuur is al te vinden op verschillende andere toestellen zoals de Huawei P30 Pro of de nieuwe Samsung Galaxy S20-serie.

Daarmee kun je andere toestellen of bijvoorbeeld oordopjes die draadloos op kunnen laden via Qi-charging voorzien van stroom. Deze functie wordt ook wel reverse wireless charging genoemd. Als deze functie daadwerkelijk naar de Pixel 5-serie komt, zijn het de eerste toestellen van de zoekgigant met deze feature.

Vanaf de Google Pixel 3’s is het wel mogelijk om de toestellen zelf draadloos op te laden, maar dat kon alleen met de eigen Pixel Stand-oplader. De Pixel 4 en 4XL kunnen ook worden opgeladen met andere Qi-opladers. Dat gaat met een maximaal vermogen van 11 Watt.

Lees het laatste nieuws over Google

[ad_2]