[ad_1]

Het ziet ernaar uit dat we een lanceringsdatum hebben voor de Google Pixel 5 nadat de webgigant uitnodigingen voor een live online evenement eind september heeft uitgestuurd. 

We zijn uitgenodigd om Google bij te wonen voor ‘#LaunchNightIn’ op 30 september, en het zal hier van start gaan om 20:00.

Wat hier interessant blijkt, is dat Google heeft bevestigd wat ze zullen aankondigen op het evenement, en het zal meer zijn dan de Pixel 5 en Pixel 4a 5G – die reeds was aangekondigd om dit jaar aan te komen.

De uitnodiging leest: “We nodigen jullie uit om kennis te maken met onze nieuwe Chromecast, onze laatste smart speaker en onze nieuwe Pixel-telefoons.”

Pixels en meer

Een van de meest interessante feitjes is dat er op het evenement bijkomstige producten zijn, naast de Pixel 5 en een 5G-versie van de Google Pixel 4a, die reeds werden bevestigd voor dit evenement.

Het wilt zeggen dat we wel eens de Google Chromecast Ultra 2 kunnen zien, het nieuwe, next-gen streamingapparaatje van Google dat de opvolger wordt van de Chromecast Ultra.

Chromecast Ultra 2-geruchten doen al eventjes de ronde, en de televisie-dongle zou twee grote verbeteringen kunnen krijgen ten opzichte van het origineel; Android TV en een volledig functionerende afstandsbediening.

Er is echter wel minder informatie te vinden over de nieuwe Google Nest speaker, dus het wordt interessant om te zien of Google ons een opvolger geeft van de Home Mini, Home, Home Max, Home Hub, Nest Hub Max of iets geheel nieuws. 

Het goede nieuws is dat we niet lang zullen moeten wachten, en we verzorgen een live berichtgeving op woensdag om alle smartphones, speakers en dongles voor te stellen. [ad_2]