[ad_1]

De Pixel 5a gaat in augustus op de markt komen, dat weet Bloomberg. Het gaat om Googles goedkopere variant van de Pixel 5. De telefoon zal enkel in de Verenigde Staten en Japan verschijnen, maar een specifieke datum in augustus is nog niet bekend.

Google Pixel 5a

De Pixel 5a laat al even op zich wachten. Er is al lang veel onduidelijkheid rond de lancering van Googles midrange telefoon, een toegankelijker alternatief voor de Pixel 5. De telefoon lekte al voor het eerst in februari 2021, en wat meteen opviel waren de fysieke gelijkenissen met de Pixel 4a, zijn voorganger. Hij komt ook met dezelfde Snapdragon 765-processor als de Pixel 4a 5G en de Google Pixel 5.

Wat volgde was veel onzekerheid over de lanceringsdatum. Eerst werd de telefoon in juni verwacht en die informatie werd in andere geruchten nogmaals bevestigd. De datum van 11 juni viel, maar vervolgens ontstond twijfel. Volgens geruchten zou Google het project geschrapt hebben, waarna Google dat formeel ontkende.

'Google Pixel 5a verschijnt dan eindelijk in augustus'
Renders van de Pixel 5a

Lancering in augustus

De maker van Pixel-toestellen bevestigde dat de Pixel 5a op komst is en dat hij rond dezelfde periode verschijnt als de Pixel A-reeks vorig jaar. Alleen verschenen er vorig jaar twee Pixel A-toestellen: De Pixel 4a kwam in augustus en een Pixel 4a 5G volgde later in oktober. Bloomberg bevestigt nu dat de telefoon in augustus zal verschijnen.

Alleen komt hij – zoals Google al duidelijk maakte – enkel in de Verenigde Staten en Japan op de markt. Of dat om een tijdelijke beperking gaat, is niet duidelijk. Vermoedelijk moeten we voor een oorzaak van deze beperkte lancering kijken richting het wereldwijde chiptekort. Daar lijdt ook Samsung Galaxy S21 FE onder, al komt die telefoon wel naar Europa. Hoop jij om de Pixel 5a alsnog bij ons te kunnen verwelkomen? Misschien kijk jij vooral uit naar de Pixel 6-reeks?Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Pixel-telefoons? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.[ad_2]