[ad_1]

Google Pixel 6

Aan de hand van een update aan de Google Pixel camera-app, heeft 9to5Google enkele belangrijke ontdekkingen gedaan over de Pixel 6 en 5a.

Voor hun APK Insight serie, dook 9to5Google deze keer in de APK van de Google Camera app. Deze kreeg recent een update en bevat daardoor informatie over de Pixel 5a en 6. De Pixel 5a zal volgens alle verwachtingen de volgende Google-smartphone zijn die op de markt verschijnt en zal vergelijkbaar zijn met de Pixel 4a op vlak van ontwerp. Dit zou dus betekenen dat de hole-punch opnieuw in de linkerbovenhoek zou zitten. Volgens de camera-app zou de diameter echter wel kleiner zijn. 55 pixels in plaats van de huidige 65.

Google “Oriole” en “Raven”

Het belangrijkste nieuws heeft echter betrekking op de aanwezigheid van twee codenamen in de software. Het gaat om “Oriole” en “Raven”, twee benamingen die verwijzen naar toekomstige Pixel-telefoons. Volgens 9to5Google is Oriole de codenaam voor de Pixel 6 en deze zou een punch-hole-camera krijgen die zich bovenaan in het midden van het scherm bevindt. Voor het nemen van een selfie zal dit waarschijnlijk geen verschil maken, maar het betekent wel dat je notificaties opnieuw links bovenaan kunnen verschijnen.

Een tweede ontdekking is de mogelijke ondersteuning van 4K-video-opnames voor de front camera van de Pixel 6. Dat zou een aardige verbetering zijn ten opzichte van de huidige 1080p/30fps mogelijkheden en zou er meteen ook voor zorgen dat je videogesprekken er wat beter uitzien. Zeker een meerwaarde vandaag de dag. 

Andere specificaties voor de twee telefoons zijn voorlopig nog niet bekend. [ad_2]