[ad_1]

Met Googles nieuwe astrofotografie-modus in de Camera-app maak je fraaie foto’s van de sterren zonder dat je hier veel moeite voor hoeft te doen. De feature was eventjes exclusief voor de Pixel 4 en 4 XL, maar komt nu ook beschikbaar voor gebruikers van oudere Google-telefoons.

Astrofotografie-modus voor Pixel-telefoons

De website 9to5Google meldt dat versie 7.2 van de Google Camera-app nu uitrolt naar Pixel-telefoons, waardoor ze voortaan beschikken over de astrofotografie-modus. De feature is daardoor ook beschikbaar voor de Pixel 2 (XL), Pixel 3 (XL) en Pixel 3a (XL) en niet meer exclusief te vinden op de nieuwe Pixel 4 en 4 XL.

Met de astrofotografie-modus kun je indrukwekkende foto’s maken van de sterren. Je ziet de modus verschijnen als je de Pixel-camera naar de hemel richt, ervoor zorgt dat de smartphone stabiel en helemaal stil staat (bijvoorbeeld met een statief) en de Night Sight-modus (Nachtzicht) activeert in de camera-app.

Vervolgens neemt het toestel veel tijd om licht op te vangen en meerdere foto’s te maken, en dit te combineren tot het uiteindelijke kiekje. Het maken van een plaatje met de astrofotografie-modus duurt ongeveer vier minuten, maar het resultaat is indrukwekkend. Hierboven zie je een voorbeeld van een foto die is gemaakt met de astrofotografie-modus.

→ Download Google Camera in de Play Store (gratis)

Over de Pixel 4 en Pixel 4 XL

De feature werd voor het eerst getoond tijdens het Made by Google 2019-event, waar naast de Pixel 4 en 4 XL ook de Google Nest Mini en Nest Wifi werden aangekondigd. De Nest Mini is de opvolger van de populaire Home Mini-speaker en inmiddels in Nederland verkrijgbaar voor 59 euro. De Pixel 4 (XL) verschijnt – net als vorige Pixel-smartphones- officieel niet in Nederland, maar kun je alsnog relatief simpel in huis halen.

→ Zo kun je toch de Google Pixel 4 (XL) kopen in Nederland

De Pixel 4 en 4 XL hebben een Snapdragon 855-chip, 6GB RAM, 64GB aan niet-uitbreidbare opslag en een scherm van respectievelijk 5,7 en 6,3 inch. De displays hebben een maximale ververssnelheid van 90Hz, waardoor beelden veel vloeiender ogen. De smartphone beschikken verder over Motion Sense, waardoor je ze kunt bedienen zonder ze fysiek aan te raken. Motion Sense maakt ook snelle, geavanceerde gezichtsherkenning mogelijk.

Houd Android Planet deze week in de gaten voor de uitgebreide review van de Google Pixel 4 XL. Dat kan via de website, onze nieuwsbrief of download de Android Planet-app om het laatste nieuws te volgen.

Het laatste nieuws over Google

[ad_2]