[ad_1]

Google voorziet zijn Pixel-telefoons van nieuwe beltonen en achtergronden geheel in stijl van de Pride-maand die deze maand in de Verenigde Staten gevierd wordt.

Google Pixel en Pride Month

In de Verenigde Staten is juni Pride-maand. In deze maand wordt er extra aandacht besteed aan de LGBTQ+ gemeenschap. Deze maand zijn er niet alleen festiviteiten maar wordt er ook stilgestaan bij de geschiedenis van deze gemeenschap. Om deze bewustwording meer regenboog-kleuren te geven, voegt Google alvast speciale Pride-wallpapers en -ringtones toe aan zijn Achtergronden- en Geluiden-app. Ook andere telefoons met deze apps ontvangen de kleurige wallpapers en geluiden, zoals de Motorola Edge.

Google Pixel en Pride Month

De Pride-wallpapers zijn zichtbaar op de Pixel-telefoons op de redactie maar de geluiden (nog) niet. Volgens 9to5Google moeten er 16 nieuwe geluiden in de app te zien zijn waarvan 6 beltonen en 10 notificatiegeluiden. Of deze geluiden ook in de Benelux te zien zullen zijn in de Geluiden-app is onbekend.

Google Pixel en Pride Month

Sinds de lancering in 2016 met de originele Pixel, heeft Google zijn Achtergronden-app regelmatig bijgewerkt met nieuwe plaatjes om up-to-date te blijven. In 2018 kreeg de app een aanzienlijke update met nieuwe categorieën en bijbehorende wallpapers.

Donaties aan LGBTQ+ organisaties

Google maakte deze week ook bekend dat het 1,2 miljoen dollar doneert aan meer dan 70 verschillende LGBTQ+ organisaties wereldwijd. Het bedrijf doneert eenzelfde bedrag aan The Trevor Project. Dat is een Amerikaanse non-profitorganisatie die zich richt op zelfmoordpreventie-inspanningen onder lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender en nog zoekende jongeren. Google heft ook een speciale website gemaakt als een ode aan het verleden, het heden en de toekomst van de LGBTQ+ gemeenschap. Deze website kun je hier bekijken.

Pride LGBTQ Gay regenboog homo


Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een

mailtje

naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]