[ad_1]

Google Pixel-toestellen krijgen een nieuwe functie om je gezondheid bij te houden. Normaal gesproken zien we de functie enkel in wearables, maar een hartslagmeter en ademhalingsfrequentiemeter komen binnenkort ook naar jouw Pixel-toestel. 

De functie wordt mogelijk gemaakt met behulp van de camera’s aan de achterkant van de telefoon. Het werk via de Google Fit-app, waardoor het om een gratis functie gaat. De functie verschijnt in maart voor Pixel-toestellen, maar zal later ook zijn weg naar andere Android-toestellen vinden. 

De meeste smartwatches en fitness trackers gebruiken sensoren om de hartslag te meten. De camera’s van de Google Pixel-toestellen doen in principe hetzelfde door gebruikers met een vinger op de cameralens te laten drukken. De software kan zo de hartslag volgen door subtiele veranderingen op te merken. 

Om de ademhalingsfrequentie te bepalen, vraagt de Google Fit-app gebruikers om de smartphonecamera rechtop te zetten, zodat deze het gezicht en het bovenlichaam kan vastleggen. Vanuit daar volgt de camera de bewegingen van de borstkas.

In hoeverre deze metingen accuraat zijn, moet nog blijken. Net zoals bij wearables zijn deze metingen geen vervanging voor afzonderlijke apparaten voor het volgen van de gezondheid. De resultaten zijn dan ook niet bedoeld als een betrouwbare medische diagnose. Ze kunnen echter wel jouw dagelijkse welzijn bijhouden en jouw enigszins een inzicht geven in je algehele gezondheid. 

Via Android Police[ad_2]