[ad_1]

Google voert een update uit waarmee het afrekent met prestatieproblemen op de Google Pixel 3 en de Pixel 3 XL. Het ontkent echter tot ongenoegen van Pixel-gebruikers dat de dienst Digitaal Welzijn de oorzaak was.

Pixel 3-probleem

De Pixel 3 en de Pixel 3 XL zijn net als hun nieuwe, voordelige broertjes niet zonder problemen op de markt gekomen. Zo was er in het begin een probleem waarbij sms’jes verdwenen, er waren problemen met het beheer van het werkgeheugen en daarnaast kon de telefoon ook de eerste maanden niet gerepareerd worden. 

Google rekent nu af met een probleem dat de prestaties van de telefoon verminderde. Gebruikers op Reddit klaagden het probleem aan en één van de Pixel 3-eigenaars heeft vastgesteld dat er een verband is met de dienst Digitaal Welzijn. Als je die uitschakelt, zou de interface veel vlotter werken. Vervolgens werd het bericht overspoeld door reacties van andere Pixel 3-gebruikers die aangeven dat hun toestel veel stabieler presteert.

Google Pixel 3 XL

Andere oorzaak?

Google nam vervolgens contact op met de gebruiker van het Reddit-bericht met de vraag of die zijn foutenrapport kon delen. Daarna is Google ermee aan de slag gegaan en hebben ze bekend gemaakt dat er een update onderweg is. Opmerkelijk genoeg zegt het bedrijf er nadrukkelijk bij dat niet Digitaal Welzijn aan de basis lag voor framedrops in de interface.

Die reactie van Google valt dan weer niet in goede aarde bij de Pixel 3-gebruikers, omdat ze naar eigen zeggen de prestaties met hun eigen ogen zagen verbeteren. Google heeft ook verder niet verduidelijkt waar de fout dan wel lag. Mogelijk komen we daarover meer te weten van zodra de update wordt uitgerold. Heb jij een Pixel 3 of Pixel 3 XL en heb je last van weinig stabiele prestaties in de gebruikersinterface? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

[ad_2]