[ad_1]

Google heeft laten weten dat er momenteel een nieuwe interface voor de YouTube-app op Android wordt getest. Dit keer is de commentsectie aan de beurt. Die sectie is naar boven geschoven en staat nu op de plek van de omschrijving van de video.

Google voert momenteel een experiment uit binnen de YouTube-app op Android. De commentsectie is namelijk omhoog geplaatst en staat nu op de plek van de omschrijving van de video. Hiermee wil Google ontdekken of het gemakkelijk wordt op video’s te reageren terwijl je nog aan het kijken bent. Ook moet dit ervoor zorgen dat je sneller de berichten onder de video leest.

Comments onder de YouTube-video

Nu is het nog zo dat je eerst langs de video-omschrijving en alle gerelateerde video’s moet scrollen voordat je bij de comments komt. De nieuwe interface laat drie uitgelichte berichten van kijkers zien. Wanneer je op één van die drie reacties tapt, dan krijg je alle reacties te zien op de video in kwestie. Ook word je meteen gestimuleerd mee te doen met de discussie: er komt namelijk een prompt omhoog. Wanneer je helemaal naar beneden scrolt, dan krijgen testers te zien dat de commentsectie verplaatst is naar boven.

De nieuwe YouTube-interface binnen de Android-app. (Bron: Google)

De drie reacties onder de video zijn de drie meest recente berichten, maar kunnen ook oudere posts zijn wanneer de maker van de video zo’n bericht vastgezet heeft. Maar er zijn uitzonderingen: heeft je bericht een link naar een andere site, meer dan honderdveertig woorden of wil je iets van jezelf promoten, dan verschijnen ze niet direct in beeld.

Google laat weten dat de nieuwe interface momenteel getest wordt met een kleine groep gebruikers. De zoekmachinegigant is op zoek naar feedback over dit idee en hoort dus graag wat de gebruikers hiervan vinden. Op Reddit zijn er ook screenshot overgenomen van de test. Zo krijg je een idee van hoe de interface er voor diegene uitziet. Het is niet duidelijk wanneer Google de veranderingen naar iedereen uitrolt, mocht dat gaan gebeuren.

Google

Reageer op artikel:

Google test nieuwe interface voor YouTube-app op Android

[ad_2]