[ad_1]

Zeven dagen per week houdt Android Planet je op de hoogte van al het Android-nieuws. Niet alles kunnen volgen? Dat geeft niet. Iedere zaterdag zetten we het belangrijkste Android-nieuws namelijk op een rijtje in ons overzicht.

Huawei Mate 30 (Pro) kan niet meer via een omweg Google-apps installeren

De Huawei Mate 30 (Pro) verschijnt vanwege een handelsverbod zonder Google-apps. Een twijfelachtige app loste dit probleem deels op door via een omweg Google-apps te installeren. Na onderzoek van Google is de app verdwenen, waardoor de omweg niet meer werkt. Met de app LZPlay kon je eenvoudig Google-apps als Gmail, Maps en YouTube installeren op de nieuwe Huawei Mate 30 en Mate 30 Pro. Dat is noodzakelijk, omdat de telefoons niet door Google gecertificeerd zijn en daarom zonder de welbekende Google-apps komen. Na iets meer dan een week is LZPlay van het internet verdwenen en kunnen nieuwe Mate 30 (Pro)-bezitters de app niet meer gebruiken. Bestaande gebruikers ondervinden sindsdien ook problemen met Google-apps.

→ Lees verder over de LZPlay-app

Deze Nokia-smartphones krijgen een Android 10 Go-update nokia 2.1

Google kondigde onlangs Android 10 Go aan voor betaalbare smartphones en Nokia is er als de kippen bij om bekend te maken welke toestellen het gaat bijwerken. Het bedrijf is van plan drie goedkope telefoons van de nieuwste update te voorzien. Nokia staat bekend om zijn goede updatebeleid en ook voor de allergoedkoopste smartphones brengt het bedrijf snel updates uit. Juho Sarvikas, topman bij HMD Global, laat via Twitter weten dat de smartphones van het bedrijf die nu op Android Go draaien, sowieso worden bijgewerkt naar het nieuwe Android 10 Go. Het gaat om de Nokia 1, Nokia 2.1 en Nokia 1 Plus.

→ Lees verder over de Android 10 Go-updateplannen van Nokia

Microsoft Surface Duo onthuld: inklapbare Android-telefoon met twee schermen Microsoft Surface Duo officieel 4

Microsoft keert terug op de smartphonemarkt. Volgend jaar brengt het bedrijf namelijk de Surface Duo uit, een Android-telefoon met twee ‘inklapbare’ schermen. Het design en de specificaties zijn nog niet definitief. Microsoft kwam tijdens tijdens haar Surface-evenement met een verrassing op de proppen. Het bedrijf uit Redmond brengt volgend jaar namelijk een concurrent voor de Samsung Galaxy Fold uit. De Microsoft Surface Duo heeft twee 5,6 inch-schermen die beiden volledig kunnen draaien. Opengeklapt heeft hij het formaat van een kleine tablet, terwijl hij dichtgeklapt in je broekzak past.

→ Lees verder over de Microsoft Surface Duo

‘Dit is de OnePlus 8 met draadloos opladen en vertrouwd ontwerp’ OnePlus 8 renders

De onlangs gepresenteerde OnePlus 7T ligt nog niet eens in de winkels, maar we weten nu al hoe zijn opvolger eruitziet. De OnePlus 8 krijgt een groot scherm zonder notch. Bovendien zou het toestel (eindelijk) draadloos opladen ondersteunen. De eerste OnePlus 8-renders zijn online gezet door CashKaro. De Indiase website werkt hiervoor samen met OnLeaks, een bekende telecominsider. Opvallend genoeg lijkt de OnePlus 8 niet op zijn voorganger, de 7T, maar vertoont hij meer gelijkenissen met de 7 Pro, het model dat begin dit jaar uitkwam. Dit houdt in dat het nieuwe vlaggenschap een glazen behuizing lijkt te krijgen met drie camera’s op de achterkant.

→ Lees verder over de eerste OnePlus 8-renders

‘Dit zijn de officiële specificaties van de Google Pixel 4’ google pixel 4

We weten al dat Google op 15 oktober aanstaande een event houdt, waar we nieuwe hard- en software gaan zien. Op die datum zou de zoekgigant onder andere de Google Pixel 4 en Pixel 4 XL onthullen. Nu zijn daarvan de vermeende officiële specificatielijsten verschenen. Van de Pixel 4 en 4 XL zijn al vele geruchten en zelfs hands-ons verschenen. Zo lijkt het erop dat ‘Motion Sense’ ook in Nederland gaat werken, waardoor je de toestellen kunt bedienen zonder ze aan te raken. Ook kun je de originele Pixel 4-wallpapers al downloaden en weten we inmiddels hoe Google Assistant eruit gaat zien op deze toestellen.

→ Lees verder de specificaties van de Google Pixel 4

Video van de week: De tofste vernieuwingen van Android 10

[ad_2]