[ad_1]

Google heeft zojuist de opvallend interessante Pixel 3A en 3A XL onthuld. Ondertussen is het alweer tijd om uit te gaan kijken naar de Pixel 4 en Pixel 4 XL. Beide toestellen zullen op zijn vroegst pas over vier maanden onthuld gaan worden.

Google Pixel 4 en Pixel 4 XL

Toch wordt het plaatje al steeds duidelijker. De doorgaans zeer goed ingelichte YouTuber Jon Prosser heeft een hoop informatie rondom de onaangekondigde smartphones bemachtigd. De informatie is afkomstig van betrouwbare bronnen, maar neem er gerust een flinke korrel zout bij.

Één ding wordt in ieder geval steeds duidelijker: Google heeft flinke veranderingen in petto. Volgens de bronnen van Prosser gaat de Pixel 4-serie afscheid nemen van alle fysieke knoppen. Beide modellen krijgen een aluminium frame zonder onderbreking.

Capacitive touch

In plaats van fysieke knoppen kun je bijvoorbeeld het volume verlagen of verhogen middels capacitive touch. Oftewel, door de behuizing op bepaalde plekken aan te raken aan de rechterkant.

Daarmee borduurt de zoekgigant voort op Active Edge. Dat is een feature van de Pixel 3 die ervoor zorgt dat je het frame in kunt knijpen, aanvankelijk ontwikkeld door HTC. Die feature bleef beperkt tot specifieke gedeeltes van het frame omdat fysieke knoppen in de weg zaten. Door afscheid te nemen van de knoppen kan Google Active Edge naar een hoger niveau tillen.

Voorlopig blijven het nog even geruchten, dus je kunt je hooivorken voorlopig in de schuur laten liggen. De keuze om knoppen te schrappen levert in ieder geval een moderner design op, maar het is maar de vraag of diehard fans er blij mee zullen zijn.

Google Pixel 4 XL

Geen dikke schermranden

Naast het schrappen van fysieke knoppen verandert er volgens de bronnen van de YouTuber nog meer. Eindelijk stapt Google voor de Pixel 4 en Pixel 4 XL naar verluidt over op dunne schermranden. Niet middels een notch, maar middels een holepunch. Je kent het ondertussen wel: een gat in het scherm, net zoals bij de Galaxy S10.

In tegenstelling tot veel Android smartphones krijgen beide toestellen naar verluidt ook een zeer dunne kin. Tevens gaat Google een vingerafdrukscanner in het scherm verwerken. Het is op dit moment onduidelijk of het om een optische of een ultrasonische scanner gaat.

Pixel 4 en Pixel 4 XL

Dubbele camera

Daar blijft het niet bij. Waar Google juist met één enkele camera vrijwel elke concurrent al jaren verslaat, stunt de concurrentie met driedubbele of zelfs vijfdubbele camera-combinaties. Toch laat de zoekgigant zich dit jaar naar verluidt verluiden om daar een tweede sensor aan toe te voegen.

Onder de motorkap zit waarschijnlijk de Snapdragon 855, met 6GB in plaats van 4GB aan werkgeheugen. Voeg daar Android Q aan toe en je hebt een aantrekkelijk totaalpakketje.

🤯Check ook: Worden dit de nieuwe afmetingen van de Galaxy Note 10?

Reageer op artikel:

iPhone-killer: Google Pixel 4 leak wijst op grote veranderingen

[ad_2]