[ad_1]

Met de Pixel 3a brengt Google voor het eerst een goedkopere Pixel-smartphone uit. Op cameragebied heeft het bedrijf echter niet bespaard, zo vertelt Wouter je in deze videoreview.

Bekijk de Google Pixel 3a videoreview

Android is een platform voor iedereen en wordt ondersteund door tientallen fabrikanten. Van grote merken als Samsung en Xiaomi tot opkomende namen als Oppo en OnePlus; iedereen gaat net wat anders met het besturingssysteem om. Ieder jaar doet Google daarnaast zelf een duit in het zakje, met de Pixel-reeks. Smartphones in deze reeks bieden volgens de fabrikant het beste wat er met Android mogelijk is.

Tot nu toe bestond de Pixel-reeks uit prijzige toestellen. Dit voorjaar introduceerde Google echter de Pixel 3a en Pixel 3a XL, goedkopere modellen die vanaf 400 euro verkrijgbaar zijn. Ondanks de lagere prijs beschikt hij wel over dezelfde uitstekende camera als de dure Pixel 3. Daarmee maak je in alle situaties, zelfs in het donker, hele mooie foto’s.

Binnenkort publiceren we onze uitgebreide geschreven review van de Pixel 3a, dus houd de site in de gaten. Vergeet je niet te abonneren op het Android Planet YouTube-kanaal, zodat je onze video’s als eerste kunt checken. Bovendien maak je deze maand kans op een gratis Google Nest Hub door ons op YouTube te volgen!

Niet in Nederland

Zoals Wouter je al vertelt, is het indrukwekkend wat Google met de Pixel 3a weet te bieden. Het toestel heeft een prima design, krijgt lang updates en vlotte hardware. De 3a beschikt zelfs over een betere accuduur dan zijn duurdere broer, en is ook nog eens voorzien van een koptelefoonaansluiting. Maar het echte hoogtepunt is de camera, die hele mooie foto’s maakt en bij de absolute top hoort.

Eigenlijk wordt deze smartphone niet in Nederland verkocht, maar in buurlanden als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk is de Pixel 3a wel officieel verkrijgbaar. Via grijze import is het toestel dus alsnog gemakkelijk te bemachtigen. In Nederland kun je de Pixel 3a onder andere kopen bij Belsimpel, zowel los als met abonnement. Je betaalt iets meer dan de adviesprijs in andere landen, maar dan kun je wel rekenen op een Nederlandse stekker en lokale ondersteuning.

Lees het laatste nieuws over Google

[ad_2]