[ad_1]

Het is Google dit jaar niet gelukt om zijn nieuwe producten mysterieus te houden. Eerder lekte de Google Pixel 4-smartphone al volledig uit, omdat iemand het toestel al in handen heeft. Nu is hetzelfde gebeurd met de Google Pixelbook Go, die in handen is van 9to5Google. Beide apparaten worden vermoedelijk op dinsdag 15 oktober onthuld.

De Pixelbook Go is de derde Chromebook die Google zelf uitbrengt, na de Chromebook Pixel uit 2013 en de Google Pixelbook uit 2017. Opnieuw gaat het om een premium Chromebook, met verwachte vanafprijzen van rond de 800 dollar. Daarvoor krijgen gebruikers een vrij minimalistisch vormgegeven laptop, met afgeronde randen.

Ribbels

De bovenkant van de 13,3 inch laptop heeft een vrij gangbaar aluminium uiterlijk, de onderkant is opvallender. Die is voorzien van een geribbelde textuur die volgens 9to5Google aanvoelt als een wasbord of het gehemelte van een hond.

De binnenkant van de laptop lijkt volgens de site sterk op een MacBook. Het toetsenbord zou vergelijkbaar zijn met het prima toetsenbord van de vorige Pixelbook.

4K-scherm en beveiligingschip

De laptop is straks verkrijgbaar in met keuze uit Intel Core m3-, i5- en i7-chip, 8 of 16 GB werkgeheugen en 54, 128 of 256 GB opslagruimte. De laptop heeft ook de Titan C-beveiligingschip, die bestanden en wachtwoorden extra beveiligt. Er is ook keuze uit een full hd-scherm of een 4K-scherm, dat Google ‘Molecular Display’ noemt.

De laptop komt in twee kleuren beschikbaar: ‘Just Black’ en ‘Not Pink’. Die tweede is te zien op de foto’s van 9to5Google, en heeft volgens die site afhankelijk van de lichtval geen of een zeer lichte roze gloed. De laptop heeft een touchscreen, maar dat is niet te gebruiken met de Pixelbook Pen. Ook is de laptop niet uitgerust met een vingerafdrukscanner.

Pixel 4 en Google Home

Tijdens het persevenement van Google op 15 oktober worden naast twee versies van de Pixel 4 en de Pixelbook Go nog wat producten verwacht. Zo zou een nieuwe Google Home Mini-speaker worden gepresenteerd, inmiddels onder de naam Nest Mini en zou Google een nieuw Nest Wifi-systeem uitbrengen, de opvolger van zijn Google Wifi. 

[ad_2]