[ad_1]

We weten al aardig wat over Google’s Pixel 4 smartphone, ondanks dat deze nog officieel onthuld moet worden op het Made by Google event. We zijn ook al lang niet meer verbaasd wanneer er weer een leak is over een feature van de smartphone, of over de andere producten waar het techbedrijf aan werkt. Zo schreven we gisteren over een nieuwe app voor de Pixel smartphones die auto-ongelukken detecteert. Maar er is meer informatie gelekt over een bepaalde applicatie: de Google Recorder.

Google Recorder doet het vuile werk voor je

Op het eerste gezicht leek er niet veel veranderd te zijn aan de Recorder-app. De applicatie kan gebruikt worden om geluidsopnames te maken. Dus klik op de knop om op te nemen, en deel je opname vervolgens met andere apps. Het lijkt er echter op dat Google Recorder al een update heeft gegeven voor de release van de Pixel 4. En in die vernieuwde versie zit een handige feature: het automatisch transcriberen van de geluidsopname. Beter bekend als het omzetten van audio-opnames in platte tekst.

Voor wie nog nooit een geluidsopname heeft moeten transcriberen: het is monnikenwerk. Een rotklus. Het vreet werkelijk uren van je tijd, is saai en .. Oké, het mag duidelijk zijn dat transcriberen niet het meest feestelijke klusje is dat bestaat. Daarom zal een dergelijke functie voor de Recorder menigeen heel blij maken.

Google Recorder
(Bron: XDA Developers)

Recorder heeft twee handige functies

XDA Developers heeft de nieuwe functie getest en deze lijkt aardig te werken. Los van de interpunctie en het spellen van de spreker’s naam is het transcript goed gelukt.

Een andere functie in de app is om naar een specifiek woord te zoeken in het transcript. Dit scheelt je het werk om opnieuw door het complete transcript te scrollen, of erger, om een bepaalde zin in je geluidsopname terug te vinden.

Google Recorder
(Bron: Google9to5)

Het automatisch transcriberen van geluidsopnamen is niet iets dat Google nu nieuw heeft uitgevonden. Maar in de meeste gevallen moet je betalen voor een dergelijke service. Google’s Recorder kan, mits het goed genoeg werkt, een goed alternatief zijn voor de betaalde opties.

Of de app ook beschikbaar komt voor andere Android smartphones weten we nog niet. Maar je zou het haast overwegen om een Pixel 4 te kopen zodat je gebruik kunt maken van deze meer dan welkome App.

Reageer op artikel:

Google Pixel 4 feature zet audio-opnames direct om in platte tekst

[ad_2]