[ad_1]

Met de introductie van de Pixel 4 eerder dit jaar lanceerde Google meteen ook zijn nieuwe Recorder app. De applicatie is op het moment exclusief voor Pixel 4 toestellen en zorgt ervoor dat opgenomen audio automatisch een transcriptie krijgt. Hierdoor kun je makkelijk ook de bijbehorende tekst lezen bij je audio.

Het lijkt er echter op dat in de toekomst niet alleen Pixel 4 gebruikers zullen kunnen genieten van Recorder. Zo zou de app op een gegeven moment ook naar oudere Pixel toestellen komen.

Google Recorder naar oudere Pixels

Dat werd in ieder geval medegedeeld door een officieel Google account als reactie op een Pixel subreddit post. Volgens het bericht zou Google van plan zijn om Recorder via een software update beschikbaar te maken op oudere Pixel smartphones. Dat is dus goed nieuws voor gebruikers met een Pixel die bijvoorbeeld colleges of bepaalde gesprekken opnemen met hun toestel. Met de app worden deze conversaties meteen omgezet naar tekst en is het ook makkelijk om de content te doorzoeken.

Google Pixel 4
Bron: ANP / Justin Lane

Voor alle Pixels toestellen?

Er is echter wel een “maar”. De Google post laat namelijk niet weten wanneer we de update precies kunnen verwachten en of deze ook voor alle Pixel toestellen beschikbaar wordt. Maar wanneer het zover is zullen gebruikers die in aanmerking komen voor de update de Recorder app kunnen downloaden in de Play Store om voortaan een stuk efficiënter door het leven te gaan.

Gratis zonder cloud

Uiteraard bestaan er al soortgelijke apps, maar bijzonder aan Google’s Recorder is dat je geen abonnement of iets dergelijks nodig hebt en ook geen eenmalig bedrag hoeft te betalen. Daarnaast doet de app zijn werk volledig op je toestel en gebeurt er niks in de cloud. Dat is ook weer fijn in het geval van gevoelige gesprekken.

Verder is Google de laatste tijd druk bezig geweest met zijn YouTube app. Onder andere een nieuwe interface wordt getest voor de Android versie van de applicatie.

Slashgear

Reageer op artikel:

Ook oudere Pixels krijgen Google’s Recorder app met automatische transcriptie

[ad_2]