[ad_1]

Het lijkt er op dat het ontwerp van de Google Pixel 4 XL bekend is. Het toestel krijgt in tegenstelling tot z’n voorganger geen diepe notch maar Google haalt de schermranden uit 2017 weer van stal. Opmerkelijk.

Google mag dan wel erg veel indruk maken met de computational photography-eigenschappen van de Pixel-serie, qua design doen ze duidelijk niet mee om de prijzen. Sterker nog, het ontwerp is doorgaans erg saai, gedateerd en vol met consessies. Zo kregen de eerste Pixels een deels glazen achterkant voor beter ontvangst en vorig jaar viel het negatief op door de diepe notch. De kritiek die Google toen kreeg wil het graag voorkomen.

Google Pixel 4 XL

Maar of dat met dit ontwerp gaat lukken valt nog te bezien. In plaats van een notch lijkt de Google Pixel 4 XL weer boven een schermrand te krijgen. Nu is het iets wat Sony momenteel ook doet maar erg modern oogt het allemaal niet. Het zou allemaal nog meevallen als het scherm wel onderaan strak tegen de rand zat. Ook dat is niet het geval. Mogelijk is de ruimte nodig voor speaker zowel boven als onderaan het scherm.

Google Pixel 4 XL specificaties

De bron gooit naast bovenstaande render ook enkele specificaties in de mix. Zo komt het scherm uit op 6,25 inch en de dikte op 8,2 millimeter. Voorop zitten nog altijd twee selfiecamera’s maar die krijgen verbeterde gezichtsherkenning mee. Die functie moet het rechtstreeks gaan opnemen tegen Apple’s Face ID. Achterop past Google voor het eerst een dubbele camera toe, mogelijk met zoom in plaats van groothoeklens. Dat laatste is jammer omdat zoomen iets wat Google ook al digitaal kon. In de cameramodule zitten verder nog wat extra componenten waarvan de functies pas later duidelijk worden.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 4 XL verkrijgbaar is

(via)

[ad_2]