[ad_1]

Google is dankzij Android al op het gros van de smartphones vertegenwoordigd, maar de zoekreus maakt sinds enkele jaren ook zelf telefoons. Modellen uit de Pixel-lijn waren alleen tot op heden nog niet in Nederland te koop. Met de Pixel 3A komt daar verandering in en dat is mede interessant vanwege het prijskaartje.

Pixel-toestellen concurreerden altijd in het topsegment, maar de 3A is een budgettelefoon. Inclusief plastic behuizing, wat we tegenwoordig niet zo vaak meer zien. Het ziet er wat minder gelikt uit, maar voordeel is wel dat we deze telefoon zonder hoesje mee durven te nemen. De trendy behuizingen van glas en metaal zijn veel kwetsbaarder.

Ouderwetse degelijkheid

Terug naar de basis dus, en dat geldt ook voor de rest van het ontwerp. De smartphone heeft flinke schermranden, een reguliere beeldverhouding en een vingerafdrukscanner aan de achterzijde. Toch doet deze inmiddels ouderwetse look weinig af aan de praktijkervaring, zo werkt een fysieke scanner nauwkeuriger dan een scanner onder het scherm. Wat betreft cameraopstelling loopt Google in ieder geval niet achter de feiten aan. Op papier lijkt de ene lens wat karig ten opzichte van alternatieve telefoons, die vaak twee of drie camera’s bieden. Maar door de krachtige software van Google maakt u onder alle omstandigheden indrukwekkende foto’s, waarbij concurrenten in dezelfde prijsklasse op grote afstand gezet worden.

Haantje de voorste

Kijken we naar de specificaties, dan breekt het toestel bepaald geen snelheidsrecords. Maar de smartphone werkt vlot en zonder haperingen, wat ook te danken is aan de schone versie van Android 9.0. Als Pixel-bezitter komt u bovendien altijd als eerste in aanmerking voor Android-updates, zoals Android Q later dit jaar. Hetzelfde geldt voor veiligheidsupdates, die u direct ontvangt zodra Google ze beschikbaar stelt. De ondersteuning zou twee jaar moeten zijn, maar langer is niet ondenkbaar. Een updatebeleid waar geen andere fabrikant tegenop kan.

Conclusie

Ouderwets uiterlijk doet weinig afbreuk aan de capaciteiten.

Pluspunten

Prijs/kwaliteit, camera, schone Android met snelste updates.
Minpunten

Lage schermhelderheid, oogt gedateerd.

Adviesprijs: € 339,–

Voor meer informatie: https://store.google.com


[ad_2]