[ad_1]

E-sim is vanaf vandaag officieel beschikbaar via T-Mobile in Nederland. De provider brengt de elektronische simkaart voorlopig alleen naar de Pixel-smartphones van Google.

T-Mobile e-sim nu beschikbaar in Nederland

Ben je al klant bij T-Mobile, dan kun je vanaf nu een e-sim aanvragen via de My T-Mobile-app. Daar kun je de elektronische simkaart vervolgens activeren door een qr-code te scannen. Heb je deze app niet, dan kun je de e-sim ook via de website bestellen. T-Mobile is de eerste Nederlandse provider die de elektronische simkaart aanbiedt.

Het is ook mogelijk om direct voor e-sim te kiezen bij het afsluiten van een nieuw abonnement. Het maakt daarbij niet uit of het om een sim only-abonnement gaat of dat je kiest om er een smartphone bij te kopen.

Vooralsnog is de T-Mobile e-sim alleen te gebruiken op de Google Pixel 2 (XL) en nieuwer naast de nieuwste iPhones en iPads. Het is nog niet bekend wanneer andere Android-toestellen aan deze lijst worden toegevoegd.

Nog niet alle Android-apps zijn klaar om met twee nummers tegelijk gebruikt worden. Zo kan WhatsApp slechts met één nummer worden gebruikt, tenzij je WhatsApp Business gebruikt.

Gemakkelijk dualsim gebruiken

Hierdoor kun je twee abonnementen tegelijk gebruiken op je smartphone: een abonnement met een fysieke simkaart en een losse e-sim. Veel Android-smartphones hebben een fysieke simkaartslot waar twee kaarten inpassen, maar e-sim kan een uitkomst zijn voor de toestellen die dit niet hebben.

Dat kan bijvoorbeeld van pas komen als je een abonnement van je werk en een privé-abonnement op hetzelfde toestel wil gebruiken, zonder steeds van simkaart te wisselen. Je gebruikt daarmee twee telefoonnummers op dezelfde smartphone. Heb je een e-sim, dan kun je twee keer per jaar een nieuwe aanvragen. Handig als je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt en dus ook moet overstappen van e-sim.

[ad_2]