[ad_1]

De Google Pixel 4 (XL) wordt pas in het najaar verwacht, maar de eerste concrete informatie lekt nu al uit. Verschillende media melden diverse Google Pixel 4-features en tonen het vermoedelijke ontwerp van de smartphone.

Google Pixel 4 ontwerp

De drie generaties Pixel-smartphones lijken van de buitenkant veel op elkaar, en volgens sommigen is het tijd voor een vernieuwd ontwerp. Google lijkt daar gehoor aan te geven en slaat met de Pixel 4 en grotere Pixel 4 XL een andere weg in. Eerder deze week lekte de bekende en doorgaans betrouwbare insider OnLeaks renders van de toestellen, gebaseerd op fabriekstekeningen en informatie voor hoesjesmakers.

En nu heeft het populaire YouTube-account Unbox Therapy een video gepubliceerd, waarin hij een metalen blok toont dat het uiterlijk van de Pixel 4 zou prijsgeven. Het blok is eveneens bedoeld voor fabrikanten die Pixel 4-hoesjes ontwikkelen. Het ontwerp komt overeen met de plaatjes van OnLeaks.

Wat direct opvalt, is het grote vierkant op de achterkant van het toestel. Dit zou de cameramodule zijn, die flink uitsteekt. Volgens Unbox Therapy krijgt de Pixel 4 (XL) twee camera’s en een spectral sensor. Het is nog onduidelijk waar de extra camera en speciale sensor voor bedoeld zijn. Overigens lijkt de iPhone 2019 ook zo’n camerabult te krijgen.

De voorkant van de Pixel 4 (XL) zou maar liefst vijf camera’s huisvesten, mogelijk in een brede notch. Het lijkt erop dat je de camera’s niet alleen voor selfies kunt gebruiken, maar ook voor geavanceerde gezichtsherkenning. De smartphone zou 3D-gezichtsbeveiliging ondersteunen, een techniek die je ook vindt op de iPhone X en nieuwer. Uit de vierde Android Q-bèta blijkt dat Google werkt aan een veilige manier van gezichtsherkenning. Mogelijk wordt de Pixel 4 de eerste smartphone die deze feature ondersteunt.

Uit de plaatjes en informatie van Unbox Therapy valt verder op te maken dat de Pixel 4 (XL) geen koptelefoonaansluiting heeft. Een vingerafdrukscanner is eveneens afwezig, al kan die ook achter het display zitten.

Google Pixel 4 ontwerp

‘Bedien de smartphone met gebaren’

Naast een vernieuwd ontwerp zou de Pixel 4 (XL) ook een nieuwe feature krijgen. Uit informatie van XDA Developers en 9to5Google blijkt dat Google werkt aan gebarenbediening, waarbij het mogelijk wordt om het toestel handsfree te gebruiken. Zo zou je van een afstandje naar de smartphone kunnen zwaaien om het geluid harder of zachter te zetten of het geluid te dempen.

Aanwijzingen voor deze gebaren zijn te vinden in de bèta’s van Android Q, maar werken nog niet. De reden is eenvoudig: de achterliggende software is nog incompleet en de bestaande Pixel-smartphones missen de benodigde aware sensor. Deze sensor debuteert waarschijnlijk op de Pixel 4 (XL). De eerste smartphone met handsfree gebarenbesturing is er overigens al en komt van LG. In onze LG G8 ThinQ videopreview demonstreren we hoe de handherkenning werkt.

Verbeterd scherm

Uit informatie van XDA Developers blijkt tot slot dat Google hard werkt aan een feature die de witbalans van het display automatisch aanpast aan het omgevingslicht. Dit klinkt niet spannend, maar resulteert in een beter afleesbaar scherm dat bovendien een nauwkeurigere kleurweergave biedt.

Een goede automatische witbalans-functie in een scherm bouwen is best moeilijk, en daarom zijn er nog maar weinig smartphones die dit kunnen. Nieuwere iPhones en iPads hebben de door Apple ontwikkelde True Tone-techniek, en de LG G8 ThinQ heeft een vergelijkbare feature.

Wil je de komende tijd op de hoogte blijven van al het nieuws rondom de Google Pixel 4 (XL)? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de gratis Android Planet-app.

Lees het laatste nieuws over Google

[ad_2]