[ad_1]

De Google Pixel 3 is inmiddels al een tijdje op de markt, maar weet tot nu tot nu toe nog geen potten te breken. Tijdens de presentatie van de kwartaal cijfers wist de Chief Financial Officer van Alphabet, Ruth Porat, weten dat de Pixel-smartphone sales minder zijn dan in hetzelfde kwartaal het jaar daarvoor. Zonder echte cijfers te noemen, betekent dit dat de Google Pixel 3 minder goed verkoopt dan zijn voorgangers en dat valt natuurlijk een beetje tegen voor het bedrijf. Door de verwachte slechtere verkopen zijn de resultaten van de hardwaretak van Google in zijn geheel minder goed dan het jaar daarvoor.

Google Pixel 3 in zwaar weer

Als één voor de redenen van de slechtere verkopen geeft Porat aan dat het gewoon zwaar is in de huidige smartphone markt. Er is meer concurrentie dan voorheen, terwijl de drang om een nieuwe smartphone te kopen juist een tikkie kleiner is geworden. Daarnaast is het zo dat de reviews van de Google Pixel 3 niet louter positief waren. Met name de notch is nogal groot en dat zat veel mensen in de weg. Ook helpt het niet dat de smartphones problemen hadden met memory management, waardoor apps op de achtergrond werden afgesloten, terwijl je daar nog wel mee bezig was.

Google Pixel

Dat betekent overigens niet dat Google nu de handdoek in de ring gooit. Op Google I/O, welke op 7 mei wordt gehouden, gaat het bedrijf nieuwe hardware aankondigen. Daarbij is de kans groot dat de Google Pixel 3a wordt getoond. Dit zou een goedkopere versie van het huidige model, die tegelijkertijd nog wel gebruik maakt van een goede camera en over een software feature als Night Sight beschikt.

Google heeft ‘per ongeluk’ echter al het één en ander van die nieuwe telefoon onthuld. Wil je daar meer over weten? Dan is deze pagina zeer handig.

Meer Google?

Google behoort tot de grootste techbedrijven ter wereld. En tech, daar zijn we gek op! Daarom bespreken we in onze podcast WantKast iedere week het laatste, en grootste, nieuws. Daar horen gesprekken over Google uiteraard ook bij.

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Reageer op artikel:

We hebben slecht nieuws over de Google Pixel 3

[ad_2]