[ad_1]

De Geluiden-app wordt standaard meegeleverd op de Pixel-smartphones van Google. Hierin zitten honderden geluiden die je kunt gebruiken als ringtone, alarm of notificatie. Heb je geen Pixel, maar wil je het toch gebruiken? Check dan deze tip.

Zo gebruik je Google Geluiden

Als ik een notificatie krijg, loeit er een sirene en als ik word gebeld hoor ik een bekend deuntje van m’n favoriete film. Op een smartphone kun je voor alles een eigen geluid instellen. Google levert zijn Pixel-telefoons met de Geluiden-app, waarin je honderden van deze geluidjes vindt.

Die applicatie is echter niet in de Play Store te downloaden voor andere smartphones. Nu zijn al deze geluiden gebundeld in vier losse zip-bestanden. Hoe je die gebruikt op je smartphone? Volg dan onderstaand stappenplan;

 1. Download één of meerdere van de vier onderstaande zip-bestanden op je smartphone;
  – Google Geluiden – Notificaties
  – Google Geluiden – Alarmen
  – Google Geluiden – Ringtones (deel 1)
  – Google Geluiden – Ringtones (deel 2)
 2. Pak het zip-bestand uit op je smartphone;
 3. Verplaats de uitgepakte bestanden naar de map ‘Notifications’;
 4. Ga naar de optie ‘Geluiden’ op je telefoon;
 5. Stel jouw favoriete geluid in als beltoon, notificatie of als alarm.

In applicaties zelf zoals Gmail of WhatsApp kun je deze geluiden natuurlijk ook gebruiken. Uiteraard is het ook mogelijk om de uitgepakte muziekbestanden te gebruiken op je computer of laptop.

Wil je niet aan de slag met zip-bestanden? Een los installatiebestand van de Geluiden-app is te vinden op APK Mirror. Hoe je die vervolgens installeert lees je in dit uitgebreide artikel op Android Planet. Daarna stel je zo ook makkelijk je favoriet in als beltoon, notificatie of WhatsApp-geluid.

Google Pixel-wallpapers voor je computer

De Pixels van Google zijn voorzien van live wallpapers. Verschillende van die bewegende achtergronden waren de inspiratie voor een Reddit-gebruiker. Hij heeft elf van die wallpapers aangepast naar een 4K-variant. Zo kun je genieten van bekende wallpapers op je desktop, zonder beweging weliswaar.

Google Pixel wallpapers

Van de Pixel 2 is de bekende wallpaper van Lagos, een Portugees strand aangepast. De achtergrond van een Zwitsers landschap van de Google Pixel 3 is ook te downloaden als 4K-variant. Verder is de wallpaper van Tarout Bay uit Saudi Arabië van de Pixel 4 te gebruiken op desktop of computer. Hoe je zo’n achtergrond instelt, lees je hieronder.

 1. Open deze Google Drive-link;
 2. Selecteer de wallpaper die je wil downloaden;
 3. Klik rechtsboven op de drie puntjes en klik vervolgens op ‘downloaden’;
 4. Ga naar de map met downloads op je computer;
 5. Stel de achtergrond in op je desktop of laptop.

Lees meer over Google

[ad_2]